Ik moet iets bekennen….

IMG_1508
Ik ga niet de 10 kilometer lopen bij de Singelloop

Het is zondag 15 september, ik ben bezig met een 70 minuten duurloop, ik heb het heel erg zwaar. Al weken zit ik te twijfelen. Ik ben moe, ik zit slecht in mijn vel en ik heb geen zin meer om te hardlopen. Na 35 minuten neem ik een besluit en app ik vriendlief.

`Ok That’s it! Ik ga de 5 kilometer lopen in plaats van 10. Ik heb geen ruggengraat blablabla boeit mij niet maar ik ga de 10 niet doen.

Als ik het verstuurd heb valt er een of andere last van mijn schouders! Dit had ik eerder moeten doen. Vervolgens loop ik naar mijn moeder en vraag ik of zij wil zorgen voor een startnummer van de 5km. Ik loop voor haar werk en ze zegt dat het geen probleem is.

Ik ben maanden bezig in bepaalde tempo’s te lopen omdat ik zo graag een PR wil op de 10km. Ik was zo hard aan het lopen dat ik mijzelf voorbij aan het lopen was en ik weer op een ongezonde manier bezig was met hardlopen.
Een week voor dat ik dit besluit nam had ik het er met mijn trainster over en die vroeg waarom ik dit deed, mijn antwoord: Ik wil niemand teleurstellen. Maar wie stel ik teleur? Mijzelf? Of die “vrienden” die mij zwak vinden. Nou volgens mij zijn dat dan geen vrienden.

Tijdens de vakantie was het zo fijn dat ik niet verplicht was om te trainen. Ik liep wel hard (1x) maar het was niet erg. En toen ik afgelopen week op de loopband in de sportschool liep, voelde ik totaal geen druk van moeten! Ik vond het heerlijk!

Voorlopig ga ik zonder druk lopen en kijk ik wel wat er zondag gebeurd! Maar voor nu: Ik loop zondag lekker de 5 km en ga lekker lopen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.