Interview met Marloes van Ingeklikt

 photo marloes_zpsp4e0omlj.jpg
Marloes weet hoe belangrijk een goeie (en mooie) sportoutfit is, daarom startte zij afgelopen jaar met Ingeklikt en vandaag lees je meer over Marloes en haar (fiets)kledinglijn.

Vertel eens wat over jezelf:
Ik ben 27 jaar en woon samen met mijn vriend Sebastiaan in Amsterdam. Naast mijn baan als Marketing Manager heb ik in de zomer van 2016 Ingeklikt opgericht. Ik ben een fanatieke sporter die veel sporten leuk vindt. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan een sprint triatlon en ook dit jaar staan er diverse triatlons op het programma. Heerlijk om zo’n uitdaging aan te gaan! Naast het zwemmen, fietsen en hardlopen, ben ik ook regelmatig in de sportschool te vinden voor krachttraining of een spinningles.

Waarom ben je begonnen met ingeklikt?
Zelfvertrouwen is enorm belangrijk als je sport. Hoe beter je je voelt, hoe beter je presteert. Ik kan er echt van genieten om in een leuke outfit te sporten. Sterker nog; ik vind het zó belangrijk dat ik meer geld uitgeef aan sportkleding en –accessoires dan aan gewone kleding! Toen ik begon met wielrennen, kon ik maar weinig leuke outfits vinden. En dat terwijl de meeste fietskleding behoorlijk duur is! Ik vond het tijd voor hippe dames fietskleding en besloot deze dus dan maar zelf te gaan maken. Een enorm leerzaam en uitdagend proces wat me enorm veel energie geeft!
 photo 4_zps2dqqrtln.jpg
Op de webshop heb je leuke en originele outfits staan, wat vond je het moeilijkste tijdens het ontwerpproces?
Wanneer je fietskleding draagt, zit je meestal (logischerwijs) op de fiets. Bij het ontwerpen van fietskleding moet je dus goed nadenken over de manier waarop je tegen de kleding aankijkt. Als je het zelf draagt, zie je de kleding met name recht van voren in de spiegel, maar als je later een foto terugziet van jezelf terwijl je aan het fietsen bent, is het beeld heel anders.

Wat vond je het leukste aan het ontwerpproces?
Het moment dat ik dacht ‘dit zijn ze!’. Het ontwerpen was een creatief proces en dat duurt lang. Je moet er maar nét even opkomen, zeg ik altijd maar. Daarnaast ben ik erg perfectionistisch dus was ik niet snel tevreden. Er zijn een heleboel verschillende kleuren en patronen aan vooraf gegaan voordat ik uiteindelijk besloot welke in productie gingen.

Wat is je favoriete design?
Oei, nou vraag je me te kiezen uit m’n twee kinderen! 😉 De pasvorm van de Flower Bomb-lijn en de Flamingo Madness-lijn zijn hetzelfde. Als ik enkel naar de kleuren kijk, past de Flower Bomb beter bij m’n fiets. De Flamingo’s zijn juist weer zo heerlijk vrolijk én je komt ze werkelijk overal tegen als je erop let. Moet ik echt kiezen…?

 photo foto 2_zpsxxxxwgmz.jpg
Op dit moment verkoop je fietskleding in Flowerbomb & Flamingo design, komt er binnenkort een nieuw design aan en zo ja, kan je dan een tipje van de sluier oplichten?
De collectie wordt dit voorjaar uitgebreid. Dit betekent niet alleen nieuwe kleuren en prints, maar ook een aantal nieuwe productcategorieën. Momenteel wacht ik nog op de samples, dus ik kan je helaas nog niet heel veel meer vertellen. Bij alle nieuwe ontwerpen houd ik in m’n hoofd dat het hoofddoel is dat de wielrensters die ze gaan dragen, zich heerlijk voelen in de kleding. Reken er dus maar op dat de designs niet alleen vernieuwend en hip zijn, maar ook heerlijk comfortabel.

Op wat voor een fiets fiets jezelf?
Ik fiets op een Cube Attain Race. Best wel een instapmodel, maar hij fietst heerlijk! Natuurlijk droom ik van een heerlijk lichte carbon fiets (het liefst met Fast Forward wielen met carbon velgen) maar daar moet ik nog even voor sparen. Voorlopig investeer ik liever in het succes van Ingeklikt!
 photo 5_zps01anosv1.jpg

Hoe motiveer jij jezelf om te fietsen?
Ik heb niet veel motivatie nodig. Als het lekker weer is, stap ik al gauw op de fiets. Heerlijk, buiten sporten! Verder is het altijd fijn om een doel te hebben. Er staan altijd wel wat toertochten op de planning en ik train dus voor een aantal triatlons. Ook helpt het mij om m’n activiteiten bij te houden met Strava. Het motiveert enorm als je ziet dat je sneller wordt of steeds verder kunt fietsen!
 photo 3_zpsdtx7db4c.jpg
Heb je nog tips voor beginners?
Begin gewoon en geniet! Raak vertrouwd met je fiets (en vooral je klikpedalen) in een bekende omgeving en ga daarna op ontdekkingstocht. Super leuk om steeds nieuwe plekken te ontdekken. Je kunt zó ver komen op de fiets! Andere tips vind je in mijn blog: https://www.ingeklikt.com/eerste-keer-wielrennen/.

Tenslotte: Wat kunnen we verwachten van jou en van Ingeklikt?
Ik zit goed in m’n vel doordat ik fit en gezond ben. Sport is hierbij een key factor. Ik hoop met Ingeklikt andere vrouwen te inspireren om ook (vaker) te gaan sporten. Door ze te laten zien hoe leuk wielrennen is én hoe mooi je eruit kunt zien tijdens het fietsen, wil ik ze motiveren om vaker op de fiets te stappen. Hopelijk gaan er dan meer vrouwen sporten met als doel te genieten van de natuur en zich mooi en fit te voelen. Niet alleen maar om af te vallen dus, dat is zó zonde! Maak van sport je hobby, eet goed en dat sportieve figuur komt vanzelf.
Hoe het met Ingeklikt loopt, ga ik dit jaar ontdekken. Door een vertraagde levering kon ik de eerste collectie pas in het najaar lanceren; een slecht moment voor shirts met korte mouwen en bibshorts. Hopelijk weten veel vrouwen mijn webshop in het nieuwe fietsseizoen te vinden. Ik ben er in ieder geval klaar voor!

Marloes bedankt voor het leuke interview!

Wil jij Marloes en Ingeklikt volgen, dat kan, ze post (jaloersmakende)(fiets) foto’s op Instagram.
Ben je benieuwd naar de kleding? Neem dan een kijkje op de site van Ingeklikt.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.