Je bent pas een hardloper als je een marathon heb gelopen

IMG_8336
Ik vind mijzelf een hardloper, geen snelle, maar wel een hardloper. En als ik heel eerlijk ben vind ik mijzelf een hele leuker hardloper.

Laatst liep ik ergens (niet hard) en hoorde ik iemand een mening geven over hardlopen: Je bent pas een hardloper als je een marathon heb gelopen. Mijn oren klapperde? PARDON??
Hoezo ben je pas een hardloper als je een marathon heb gelopen? Ik ken zat mensen die nooit een marathon gelopen hebben (inclusief mijzelf) en toch beschouw ik die als hardloper! Er zijn meer lopers die geen ambitie hebben om een marathon te lopen dan wel! En voor nu ben ik er daar 1 van!

Ik was benieuwd naar de mening van anderen en besloot mijn favoriete social media kanaal te raadplegen, namelijk instagram! Nou ik werd overload door comments. Zo een 22 uur later had ik 95% mensen die zeiden dat ze het met mij eens waren en 5% die het er mee eens waren (waar ik 2 mensen van verdenkt dat ze gewoon gedrukt hebben en 1 iemand die toegeeft per ongeluk gedrukt te hebben). Maar toch ook wel mensen waarvan ik het niet had verwacht. Daarnaast vroeg ik waarom je het hier mee eens was: een greep uit de comments:

  • Je bent hardloper, als je hardloopt, ongeacht je afstand of niveau.
  • Hardlopen is hardlopen.
  • Als je rent om te rennen ben je hardloper (dan telt rennen voor de bus niet sidenote: ik sprint voor de bus, team always late).
  • Sprinters zijn ook hardloper.
  • Wat is Dafne Schippers dan?
  • Ik loop hard dus ik ben hardloper.
  • Afstand zegt niet over prestaties!
  • Hardlopen is toch een vorm van voortbewegen en heeft niets te maken met de afstand.
  • Wie loopt is een hardloper ongeacht bouw, tempo of afstand.

En dan heb ik het niet eens over de priveberichten die ik heb gehad! Super lief allemaal.

Ik ben hardloper, mijn langste afstand. De halve marathon en ik kan je vertellen, ik vind dat retezwaar. Ik ken mensen die kunnen bevestigen dat ik tijdens mijn laatste halve marathon (Berlijn) heb geroepen dat “die Duitsers die Brandenburgertor hadden verplaatst want gisteren was die nog dichterbij”. Ik heb heuvels afgerend. Ik heb 10 minuten over een kilometer gedaan en 7 minuten. Maar ik ren, je bent loper als je je hardloopschoenen aantrekt. Geniet van (bijna) elke loop.
ec193d95-aae4-4fa1-9f0a-f655d8d3f047
Het voordeel van niet zo snel lopen? Als ik het idee heb ik wil een PR lopen heb ik met gemak 5 hazen (die onderweg ook nog eens foto’s maken, er is altijd wel iemand die zijn wedstrijd als een lange duurloop gebruikt en die met mij mee wil lopen! En ik heb negen van de 10 keer iemand die zo lief is om wat drinken te halen!
fb9bd3e3-c113-40aa-8bd7-a3e8cff56efb

Hardlopen heeft mij ontzettend veel voordelen gebracht. Naast dat ik een stuk aardiger ben omdat ik sport (hardlopen is voor mij koffie, ik ben een stuk aardiger daarna), heb ik ontzettend veel leuke vrienden gekregen door het hardlopen. En nu wil ik mijzelf niet op mijn borst kloppen (maar dat doe ik lekker wel 🤪) ik heb zelfs mensen geinspireerd om te lopen.

En wat ik met die rare gast heb gedaan? Ik heb mij omgedraaid en gevraagd wat zijn tijd was op de marathon……zijn antwoord….Geen.

Dus 5km, 10 km, 1 halve marathon of 25, 1 marathon of geen 1. Ook jij bent loper! En lekker blijven lopen!

XoXo

1 thought on “Je bent pas een hardloper als je een marathon heb gelopen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.