Je beste beentje voor

 photo IMG_4447_zpsgk2ng6ue.jpg
Oke, tijd voor een persoonlijke update. Want als je mij via Twitter of Instgram volgt, dan weet je dat ik ergens mee bezig ben geweest.

Oke, laten we bij het begin beginnen. Mijn benen zijn aan al een aantal jaar een issue voor mij. Ze werken prima en hebben mij al door enig wedstrijd geholpen hoor, maar ze zijn nogal stevig. Ik heb er al een aantal jaar prolemen mee, het begon met kleine problemen maar inmiddels heb ik flinke problemen mee. Een van de problemen is het kopen van broeken. Door mijn bovenbenen kan ik moeilijk broeken kopen en moet ik altijd een riep om een broek omdat ik voor mijn bovenbeen minimaal 1 maat groter moet.
Ik sport veel en let toch redelijk goed op mijn voeding. terwijl de rest van mijn lichaam in shape kwam, bleven mijn bovenbenen stevig. Ook bleef ik op hetzelfde gewicht

Opgegeven moment kwam vriendlief met een artikel over een meisje dat lipoedeem had. Lipoedeem is een stoornis in de aanmaak van het vetweefsel, daarnaast wordt het goed niet goed afgevoerd, het vet en vocht hoopt zich op bij de benen, of armen. Afvallen is moeilijk daardoor.
We gingen naar de huisarts en kregen een verwijzing naar de dermatoloog dus gingen we daar heen.

Bij de dermatoloog was ik vrij snel klaar, ik had geen lipoedeem ik moest ‘gewoon’ nog wat afvallen.  Meer sporten was niet nodig, ik sportte meer dan genoeg,  misschien moest ik denken aan het 5:2 dieet. In Amerika waren daar een hoop mensen mee afgevallen.
Het 5:2 dieet is een (in mijn ogen) crashdieet. 2 dagen eet je 600 calorieen en de andere dagen mag je zo veel mogelijk eten wat je wilt. Nee! Daar ben ik het niet mee eens,
Gefrustreerd en huilend liep ik naar buiten weet die *** dan niet hoeveel ik sport en hoe obsessief ik bezig ben in eten! Wat moet ik nog meer?? Een of ander dieet waarmee ik mijn lichaam naar zijn ***** help? Nee ik was boos en niet tot reden vatbaar.

Inmiddels zijn we een paar dagen verder en ben ik meer voor reden vatbaar en zijn we op zoek naar oplossingen. Inmiddels heb ik contact met een voedingscoach en ga ik een 12 weken voedingsschema aanpakken. We denken namelijk dat er iets fout zit in mijn voeding, alleen ik weet niet wat. Samen met de voedingscoach hoop ik betere resultaten te halen en mijn benen en lichaam nog fitter maken.

Ik hou jullie op de hoogte.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.