Just Read: augustus

IMG_5202
Ik dacht dat ik in augustus weinig zou lezen omdat we druk waren met verhuizen, toch heb ik 4 boeken kunnen lezen! Niet slecht voor een verhuismaand! Benieuwd wat ik gelezen heb?

Verslingerd – Lisette Jonkman
Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy s relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?
Ik kwam er later achter dat dit een vervolg is van een serie, maar je kan het makkelijk los van elkaar lezen! Het boek leest heerlijk weg en erg leuk om te lezen!

Lucht in de Tunnel – Marc de Hond
Marc de Hond verteld openhartig over de periode nadat hij te horen heeft gekregen dat hij kanker had. Vol optimisme en humor weet hij zelfs licht te brengen in de donkerste momenten.
“We wachten niet tot het licht aan het einde aan de tunnel, maar we hangen zelf de lampjes op.’
Toen Marc de Hond eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat er een grote kans was dat hij zijn kinderen niet groot zou zien worden. Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet. De lampjes in de tunnel waren het bijzondere huwelijksaanzoek in Carré tijdens de eerste chemo, het afscheidsfeest voor zijn blaas die verwijderd moest worden, de pretparkbezoeken met de kinderen op goede dagen en het huwelijksfeest toen Marc en zijn vrouw Remona al wisten dat hij niet meer beter zou worden, maar dat geheim hielden voor hun gasten.
Hoe dit boek afloop weten we allemaal. Maar het verhaal eromheen wist ik niet, ik wist niet dat die ziek was toen die bijvoorbeeld meedeed met de slimste mens (en die afleveringen heb ik toevallig ook nog eens gezien). Een ontzettend indrukwekkend verhaal!

Elixer – Hilary Duff
Clea Raymond is een succesvolle jonge fotograaf en de dochter van een prominente politicus. Voor haar werk zwerft ze de hele wereld over en komt op de meest exotische plaatsen. Wanneer haar vader plotseling verdwijnt, tijdens een van zijn humanitaire reizen, ziet Clea op de foto’ s die ze maakt een vreemde schim. Hoe vaker ze ernaar kijkt, hoe meer de schim lijkt op een mysterieuze, knappe man. Uiteindelijk ontmoet Clea de man van de foto’s in het echt, en ze voelt zich direct enorm tot hem aangetrokken. Samen gaan ze op zoek naar haar verdwenen vader en komen ze erachter waarom ze zich zo verbonden met elkaar voelen. Verscheurd door tegenstrijdige gevoelens en achtervolgd door een donker geheim moeten ze samen het verleden ontraadselen om hun toekomst veilig te stellen.
Soms koop ik boeken op een boekenbeurs voor een klein prijsje dit was zo een boek en gelukkig heb ik er niet te veel voor betaald want dit was mij toch een boek. In het begin was het nog een leuk boek! Maar des te verder je in het verhaal komt des te bizarre het verhaal, het is gewoon ongeloofwaardig, ik hou van een goed fantasie verhaal, maar deze was te bizar! Oke om te lezen maar ik vond hem absoluut niet fantastisch.

Druks – Francien Regelink
Heb jij je pilletje al geslikt?’ vragen mensen zich vaak af als ze Francien Regelink voor het eerst ontmoeten. Niet geheel ongegrond, want Francien heeft AD(H)D en kan nogal druk zijn. Maar AD(H)D is meer dan Alle Dagen Heel Druk.
In Druks legt Francien uit wat AD(H)D precies is en geeft ze een ongefilterd kijkje in haar leven. Van waarom boodschappen doen een uitdaging is en welke medicatie ze (soms niet) slikt, tot hoe AD(H)D werkt tussen de lakens en waarom ze op kantoor onder de brandtrap werkt. Voor iedereen die direct of indirect met AD(H)D te maken heeft.
Ik heb de eer gehad om Francien een paar keer in het echt te ontmoeten en heb haar vorige boeken ook gelezen maar Druks is toch echt wel een pareltje van Francien! Ik vond het een herkenbaar boek! Van de prikkels in de supermarkt tot dingen terugbrengen (of eigenlijk niet). Het is heel herkenbaar! Ik vond dit boek echt een aanrader voor iedereen, wel of geen Ad(h)d. Want mocht je het niet hebben dan weet je wel hoe het werkt in iemand zijn hoofd! Dit is echt een aanrader!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.