Just Read: Bullet Journal de Handleiding – Kelly Deriemaeker

IMG_9726
Enige tijd geleden waren er ineens 2 boeken over Bullet Journal op de markt. Een van die twee boeken was het boek Bullet Journal de Handleiding van Kelly Deriemaeker. Vandaag vertel ik je meer over dit boek.

Het boek de Bullet Journal de handleiding verteld je het basis van het boek, daarnaast krijg je super veel tips en tricks en kan je oefenen omdat er blaadjes in zitten waar jij je eerste stappen in de wereld van Bullet Journals kan zetten. En toch….Toch ben ik niet heel enthousiast over dit boekje.

Als eerste kon ik er vrij moeilijk in komen, toen ik er eenmaal in zat ging het wel, maar de eerste pagina’s vond ik lastig. Kelly verteld in het begin waarom zij een Bullet Journal gebruikt en hoewel ik het leuk vind om te lezen, kon het mij niet pakken.

Tijdens het vertellen hoe je een Bullet Journal moet indelen voel ik mij spontaan iemand die gefaild heeft. Ik gebruik geen future logs  en daily’s omdat ik in het begin daar het nu niet van in zag, ik werk met maandlogs en weekly’s. In het nieuwe jaar zal ik zeker een future log gaan aanleggen (ik zie nu in wat daar handig aan is. Maar ik leg geen daily’s aan (nu helemaal niet voorlopig) omdat ik daar het nut niet van in ziet, daarnaast wil ik graag weten waar ik in de week aan toe ben, Kelly legt in het boek best wel de nadruk op daily’s en ja, ik zou het nut er van in kunnen in zien, als ik een hele drukke week heb, maar ik gebruik hem om rust en orde in de week te creeeren.
Daarnaast mis ik wat kleur in het boek. Mijn Bullet Journal is redelijk kleurrijk en als ik een boek lees over Bullet Journals zou ik het (persoonlijk) leuk vinden als er wat kleur in zit.

Het boek is verder absoluut niet slecht! Het boek is handig en leuk opgezet en ikh heb er leuke tips aan over gehouden. Ik denk zelf dat als ik het heel druk heb ik een daily kan inzetten om orde in mijn chaos te verkrijgen.

Het boek is zeer volledig en al denk ik dat als je net begint met een Bullet Journal dit boekje nogal overweldigend kan zijn. Het boekje verteld namelijk echt alles maar dan ook alles over Bullet Journals. Voor mij was het zelfs soms nogal overweldigend.

Het boek is zeker goed als inspiratie of naslag boek. Om het te lezen als beginner in de overweldigende wereld van Bullet Journals…..dat zou ik niet aanraden. Ik zou dan beginnen met een simpeler boekje.

Bullet Journal de Handleiding van Kelly deriemaekers kost EUR 17,50 en is onder andere verkrijgbaar bij de boekhandel.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.