Just Read: Francien laat je tieten nog eens zien – Francien Regelink

 photo IMG_1918_zpsm4ec3rcs.jpg
Vandaag een review over het boek Francien laat je tieten nog eens zien.

Francien kennen jullie waarschijnlijk allemaal van de website van Girlslove2Run. En sinds deze maand heeft ze ook een boek uitgebracht. Dit boek gaat niet over rennen maar over sexting.

In het boek Francien laat je tieten nog een zien verteld Francien haar ervaring met sexting.  Francien stuurt op haar 15de een foto van haar borsten naar de populairste jongen op school in de veronderstelling dat ze voor zijn ogen alleen zijn. Helaas blijk dit niet het geval te zijn en al snel hangt ze door de hele school. Francien veranderd hierdoor van een uitgelaten meisje naar een stil meisje. Ondanks dat ze op de middelbare school wat stiller is geworden laat ze zien dat ze zich niet laat tegen houden door een foto.

Francien neemt je mee vanaf haar vierde levensjaar tot en met december 2015, dan is het boek namelijk af. Hierdoor is het boek heel erg persoonlijk. Het leest makkelijk weg en het maakt je bewust van de gevaren van Internet.

Sexting is op dit moment een bekend fenomeen. Het gebeurd op dit moment te vaak. Is het dom van degene die een uitdagende foto naar degene stuurt of niet? Ik vind het lastig te beantwoorden want volgens mij heeft iedereen ooit wel een foto gestuurd naar iemand die niet verspreid mag worden. En dan heb ik het niet alleen over de uitdagende foto’s, ook de foto’s waar je stom dronken op staat.

Tuurlijk kan je het beste geen uitdagende foto’s naar iemand sturen maar Francien heeft laten zien dat er leven is na de foto.
Daarnaast vind ik het heel knap dat Francien er heel open over is geweest, door zo open te zijn op tv en dergelijke biedt ze een soort hulp aan aan mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ten slotte vind ik het super dat ze zo een boek heeft geschreven en ik vind (eigenlijk) dat iedereen dit boek gelezen moet hebben. Juist jongeren zodat die weten wat het eigenlijk met je doet.

En denk eraan zo een foto delen online is strafbaar! Doe het gewoon niet en laat elkaar in zijn of haar waarde

Francien je bent een topper!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.