Just read: Gelezen mei

IMG_1683
Vanaf maart was het een beetje gedaan met mijn lees mojo, met moeite las ik 2 boeken. In mei werd het duidelijk mooier weer en konden we meer buiten zitten waardoor ik meer mijn boeken pakte. Hierdoor heb ik toch wel 1 boek meer gelezen dan de afgelopen maand! Benieuwd welke boeken ik heb gelezen?

Ik haat hardlopen, dacht ik – Hedwig van Bree
“Ik háát hardlopen”! Dit is wat meervoudig marathonloopster Hedwig van Bree letterlijk riep na haar allereerste rondje joggen door het park.
Als Hedwig een tijd later een gezin krijgt en van succesvolle carrièrevrouw transformeert in thuisblijfmoeder, staat haar leven op zijn kop. Op zoek naar positiviteit besluit Hedwig te gaan hardlopen. Nietsvermoedend zet ze de eerste stappen van een groot avontuur.
Hedwig haatte hardlopen en uiteindelijk loopt ze de world major marathons. Hedwig is een hele hele snelle loper, daarom kon ik mij niet altijd met dit boek identificeren. Maar het motiveerde zeker wel! Het is een leuk boek waar je motivatie uit kan halen.

Vlammen (The honger games) Susan Collins
Katniss Everdeen heeft meer geluk gehad dan ze ooit had durven dromen. Samen met Peeta Mellark heeft ze de roemruchte Hongerspelen gewonnen, ook al schrijven de regels voor dat er maar één winnaar levend uit de arena komt. Sinds hun terugkeer naar District 12 wordt er gefluisterd over een opstand tegen het Capitool en door haar heldenrol in de arena is Katniss onbedoeld het boegbeeld van deze naderende revolutie geworden. Als president Snow haar persoonlijk verantwoordelijk stelt voor het temperen van de onrust, raakt Katniss verstrikt in een angstaanjagend politiek web. Ik hou van the Hunger games! En vind het een heerlijk boek om te lezen. Zodra ik een beetje door de eerste hoofdstukken ben lees het weer heerlijk weg! Zo jammer dat het boek weer uit was! Gelukkig is er afgelopen maand weer een deel uitgekomen en heb ik in totaal nog 2 delen te lezen! 

Tegenstroom (Eilandliefde) -Jacky van Laren
Martin Freriks heeft al sinds zijn schooltijd een vriendin, Gwen, met wie het niet altijd even makkelijk gaat. Hij is zijn eerste grote liefde, Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school, nooit vergeten, al woont ze intussen in New York en heeft ze een glanzende internationale modellencarrière. Als de relatie tussen Martin en Gwen voor de zoveelste keer onder spanning komt te staan, zoekt Martin steun bij zijn zus Wende op het eiland. Wende wil het nieuwe seizoen inluiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer ze voorstelt om Elodie uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij. Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Mandy komt terug naar het eiland: het meisje dat een zomer eerder zo gek was op Vincent. Mandy heeft Vincent maar niet kunnen vergeten, maar Vincent is intussen dolverliefd op Milena. Breekt dat Mandy’s hart, of vindt ze toch de ware liefde?
Ja, de boeken van Eilandliefde. Ze zijn fantastisch! Je ziet van verre al wat er gaat gebeuren maar ik vind het heerlijk om even weg te zwijmelen op het eiland. Ik krijg bijna zelf zin om naar een Waddeneiland te gaan. Daarnaast was ik hevig teleurgesteld in mijzelf toen ik erachter kwam dat ik hierna nog maar 1 deel heb om te lezen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.