Just Read: Ik, Hardloper

 photo ik hardlopr_zpssps7xh3k.jpg
Ik ben gek op “zelfhulp” boeken, boeken waar ik wat van kan leren en wat ik gelijk kan toepassen. Het boek Ik, Hardloper is zo een boek. Ik kon er dingen uit halen en gelijk toepassen! Benieuwd ernaar?

Het boek Ik, hardloper is geschreven door Stans van der Poel en Koen de Jong. Beide hebben afgelopen jaren amateurs maar ook atleten over de finish geholpen van marathons. Nou dat begint al goed!

Stans en Koen stellen dat veel hardlopers te hard en te vaak trainen, dit kost energie en hierdoor kan je weer een vergroot risico lopen op blessures. Laten we die nou als hardloper niet willen hebben.

Ze laten je lezen hoe je bijvoorbeeld makkelijker je ademhaling onder controle krijgt. Ja en dat is bij mij een punt. Zeker in het begin kan ik mijzelf nogal eens vergelijken als een piepend eendje (mijn beleving). Maar nadat ik het boek had gelezen en met de ademhaling ging trainen kreeg ik het door, Ik kreeg het onder controle en…..ik was sneller! Kijk het zit hem niet in minuten, ik loop niet ineens 3 minuten over een kilometer, het zit hem in seconden, maar zelfs als ik een minuut van mijn tijd af kan sprokelen op de 5km ben ik al tevreden! Maar dat werkt dus.

Ook stond er een stuk in over het trainen met een hartslagmeter, zelf train ik daar op dit moment mee. En het is heavy, ik weet niet wat mijn exacte zones zijn maar met het bekende zelfhulpmiddel heb ik het uitgerekend en train ik er mee. Ooit wil ik mijn echte zones gaan bepalen. En dan zal ik dit stuk nog eens uitgebreider gaan lezen. Want het was allemaal super intressant!

Ik, Hardlopen leest soepel weg, ookal is het soms technisch ik snapte het!!
Het boek ik, hardlopen is verkrijgbaar voor EUR 15,- bij verschillende boekhandels!

XoXo

P.S. Stans van der Poel komt binnenkort een workshop geven bij mijn loopgroep ik zal daar ook snel een verslag van posten!

 

1 thought on “Just Read: Ik, Hardloper

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.