Just Read: Juni/Juli

IMG_1683

In juni kwam er geen just read voorbij, had ik weinig gelezen? Nee niet echt, ik had gewoon even geen zin om te bloggen! Dus vandaag, 2 maanden just read, welke boeken heb ik gelezen!

Love Game – Lauren Weisberger
Charlotte ‘Charlie’ Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva’s en grote ego’s, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig. Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledon afbreken, en alles verandert. De enige manier om te kunnen terugkeren is door in de leer te gaan bij de legendarische maar meedogenloze trainer Todd. Hij maakt haar strijdbaar, zelfbewust… en hard. Zijn nieuwe Charlie dineert met filmsterren in toprestaurants, heeft een niet-zo-geheime affaire met een hotte Spaanse tenniskampioen en wordt uitgenodigd op privéjachten. Modellen en beroemdheden worden graag met haar gezien – en de roddelpers smult ervan. Charlie blijft maar winnen, zowel op het gravel als in haar nieuwe jetsetleven. Haar vader en haar beste jeugdvriendin drijven alleen steeds verder van haar weg. Begint ze zelf ook te geloven in de hype die Todd om haar heen heeft weten te creëren?
Lauren Weisberger schrijft zo ontzettend goed! Ik werd ook in dit boek gelijk naar binnen gezogen. Het boek leest heerlijk weg! Het einde is onverwachts maar toch ook niet. Een heerlijk boek voor mooie zomeravonden.

Spotgaai – Susan Collins
Katniss Everdeen overleefde tot twee keer toe de Hongerspelen, het macabere evenement dat eens per jaar plaatsvindt om de bevolking van Panem eraan te herinneren dat er niet te tornen valt aan het dictatoriale regime. Maar dat regime begint nu te wankelen. Rebellen nemen Katniss mee naar het grimmige District 13, waar de regering geen vat op heeft en waar plannen worden gemaakt voor een revolutie die haar weerga niet kent. Terwijl de voorbereidingen voor de opstand in volle gang zijn, herstelt Katniss van de verwondingen die ze in de arena heeft opgelopen en bereidt ze zich voor op haar rol als leider van de revolutie. Ze is volledig bereid te vechten en zelfs te sterven voor vrijheid. Maar dan geeft president Snow Katniss te kennen dat hij iedereen van wie ze houdt kapot zal maken als de rebellen hun plannen doorzetten. De prijs van vrijheid lijkt hoger dan ooit…
Ik ben de boeken van The Hunger Games gaan lezen nadat ik de films (3x) heb gezien. En het boek is zo anders! Natuurlijk komen er dingen overheen, maar in het boek wordt zoveel meer verteld, wat natuurlijk logisch is, want er is meer ruimte voor! Maar hierdoor begreep ik alles ook beter! Een lekker boek om te lezen!

De Lockdown – Noortje Brink
De eenendertigjarige Patricia werkt als directiesecretaresse op een administratiekantoor. Ze heeft het idee dat haar leven stilstaat: haar baas gebruikt haar als voetveeg en ze verlangt naar een vaste relatie. Het is tijd om te settelen en Patricia vraagt zich af waar de ware blijft. Al is ze er stiekem van overtuigd dat ze hem al heeft ontmoet. Mark is een vaste klant van het kantoor en al sinds ze hem voor het eerst zag, is Patricia verliefd. Wanneer hij haar eindelijk mee uit vraagt, kan ze haar geluk niet op. Mark blijkt echter bepaald geen lieverdje. Patricia ontdekt zijn geheim en ziet geen andere uitweg dan op de vlucht slaan, en ze belandt in Bretagne. Dan stelt de Franse regering de coronalockdown in en haalt Patricia opgelucht adem. Maar is ze daar echt veilig?
De lockdown was zo leuk om te lezen omdat het echt over nu ging! Het ging echt over de periode dat Frankrijk in Lockdown ging! Daardoor waren die delen herkenbaar! Gelukkig was de rest van de thriller minder herkenbaar! Noortje Brink schrijft hetzelfde als Linda van Rijn en Suzanne Vermeer! Leuk om te lezen en het leest makkelijk weg!

Hoogtij – Jackie van Laren
Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terugveranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.
In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen.
Een laatste eilandliefde! Wat vond ik dat jammer! Het is zo een leuke serie! Het leest lekker weg! Jammer dat het weer voorbij is! Na vier eilandliefdes zie je natuurlijk van verre hoe dit af gaat lopen als je aan het boek begint! Maar het is leuk om te lezen hoe het met de vorige personen ging van eilandliefde, want ook die komen er in voor! Ik kan niet wachten op een deel 6, maar ik denk dat ik voorlopig nog even geduld moet hebben!

En dit waren mijn boeken! Als je twee maanden bij elkaar schuif, dan lees ik wel veel! Ik denk dat ik de aankomende maand wat minder lees! Dus hoe ik dat ga plannen weet ik nog niet, maar gaat goed komen!

Wat heb jij de afgelopen maand gelezen? Heb je nog boekentips?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.