Just read: Run Baby Run

 photo Foto op 15-06-16 om 21.27_zpsrxv96gsh.jpg

Boeken, ik lees heel veel boeken een van mijn favoriete boeken is toch wel Run Baby Run.

Veel hardloopboeken zijn informatief en soms is dat best wel een droge kost. Ik merk dat ik ook wel verzadigt ben in informatie, ik weet genoeg en wat ik nog niet weet lees ik wel in de Runner’s World.
Run Baby Run was niet zo een droge korst boek, maar toch, toen die uitkwam besteedde ik er niet veel aandacht aan, ik heb al zoveel boeken en ik was op dat moment een ander boek aan het lezen.
Een week voor de kwart marathon van Rotterdam wou ik toch het boek hebben, vanuit mijn werk liep ik naar de boekhandel en daar lag die, zonder nadenken gooide ik hem op de balie en rekende ik hem af. Ik dacht ach het is een informatieboek maar dat geeft niet. Ik las via Instagram dat Nydia en Hans op de expo waren en nam daarom mijn boek mee, misschien konden zij deze wel signeren. In de trein begon ik het boek te lezen. En wat had ik het mis.

Want dit boek is helemaal niet informatie, ja natuurlijk zitten er tips en tricks in over hardlopen, maar de hoofdlijn van dit boek is heel anders. De hoofdlijn van dit boek draait namelijk om de weddenschap die zij sluiten, de weddenschap om Berlijn te lopen. Ze nemen je mee 1 jaar voor de start van de marathon, als zij dus de weddenschap afsluiten. In dit jaar gebeurd er super veel Nydia krijgt te maken met een burn out en Hans krijgt te maken met een switch van banen. Ze nemen je mee tijdens trainingen, je leest over blessures, je leest over de juiste SportBH (wat voor iedere vrouw ECHT belangrijk is, daar kom ik nog een keer op terug). Je leest en voelt gewoon met ze mee.

De hoofdstukken zijn niet zo groot wat ik wel een pluspunt vind Ik lees veel in de trein en voor het slapen gaan, dan wil ik geen grote hoofdstukken, maar kleine hoofdstukken zodat ik het boek makkelijk kan wegleggen, nou ja makkelijk ging het niet hoor.

In het begin kon ik het boek redelijk makkelijk weg leggen, ja, ze hadden nog wel even de tijd dus dat kwam wel. Maar de verder we bij de marathon kwamen des te moeilijker ik het boek kon wegleggen. Ik leefde na de marathon toe. Ik heb van het marathon hoofdstuk ontzettend genoten en zag regelmatig stukken in mijn verbeelding uitgebeeld worden (ik heb een levendige fantasie).

Ik vond dit boek echt super leuk om te lezen, eindelijk is een verhaal over hardlopen en niet te veel informatie TOP! Het boek Run Baby Run kost EUR 19,95 en is echt een aanrader voor elke loper (en als je het niet ben dan ga je van dit boek wel hardlopen).

Ben jij bekend met Run Baby Run?

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.