Just Read: SPORTables

 photo IMG_4295_zpsp3rrigou.jpg
Boeken die over sport gaan. Ik ben er gek op. Het boek SPORTables is een pareltje onder de sportboeken.

SPORTables is volgens mij het bijna complete naslagwerk betreffende sport en voeding!
Het boek bevat super veel informatie en is opgedeeld in verschillende delen! Ik ga de delen snel langs:

De basis
De Basis bestaat uit basis! De kant en klare repen (die ik regelmatig eet) worden tegen het licht gehouden. En eigenlijk schrok ik wel van die conclusies de repen die ik graag eet zijn helemaal niet zo gezond :(. Daarnaast wordt besproken wat je nodig heb en hoe je voorraadkast er SPORTables proof wordt

Duursport/Krachtsport/teamsport
Dit zijn drie verschillende hoofdstukken waarbij het opzet hetzelfde is, vandaar dat ik ze in een keer behandel! De hoofdstukken zijn opgebouwd uit informatie wat verbrand je als je een duursport krachtsport of teamsport doet. Wat heb je nodig enz. enz. Daarnaast zijn er verschillende recepten te vinden per hoofdstuk, recepten die je ervoor kan gebruiken of daarna maar ook recepten die je kan gebruiken tijdens het sporten! De wielrenreepjes liggen bij ons al in de vriezer en als er een lange afstand wordt gelopen of er wordt gefietst dan worden de reepjes altijd meegenomen.

Drinken
Het hoofdstuk drinken is voor mij altijd een eye opener. Op dagen dat ik sport kom ik makkelijk aan mijn water. Op dagen dat ik niet sport is het wat moeilijker. Er staan lekkere sportdrankjes in. Ook wordt er in het boek uitgelegd wanneer je een isotone sportdrank of een hypertone sportdrank nodig heb. Was dit eerst voor mij klinkklare wartaal en snapte ik daar geen hol van. Nu snap ik het dus wel en kan ik op letten wanneer ik wat moet drinken.

Middagdip
Iedereen kent het wel, het is vier uur, je zit al uren achter je scherm en je begint te knikkenbollen (tenminste dat heb ik altijd). Als ik uit mijn knikkenbol fase “wakker schrik” denk ik altijd als eerste chocolade en dan is meestal het hek van de dam. Het boek verteld hoe het komt en wat je er aan kan tegen doen, daarnaast staan er lekkere maar gezonde receptjes in. Dit is toch een stuk lekkerder dan die Mars die ik uit de automaat trek als ik een middagdip krijg!

Diepgravende info
Dit hoofdstuk is inderdaad wat taaier dan de rest! Maar voor mij was het super interessant! Ik lees heel veel over Marcro en micro nutrienten online maar wat het nou precies was geen idee? Totdat het in het boek uitgelegd werd. Toen snapte ik het! En kan ik er beter op letter! Hoe werken spieren en hoe zit het met het energieverbruik? In dit hoofdstuk kom je dat allemaal te weten! Je kan zelfs uitrekenen hoeveel energie jij in rust verbruikt, kortom een super hoofdstuk die het boek helemaal compleet maakt

Ik ben echt super enthousiast over SPORTables en als je regelmatig sport moet je dit boek gewoon in je kast hebben. Ik grijp er regelmatig naar voor lekkere recepten, voor informatie of gewoon om iemand het boek te laten zien dat ze het moeten aanschaffen!

Ben je zelf nu ook enthousiast geworden, je kan het boek bestellen bij Bol.com voor een prijs van EUR 29,95.

Zoals ik al zei is SPORTables een aanrader voor de sporter! Ben jij er al bekend mee?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.