Just Read: Vrouw & fiets

 photo IMG_4128_zpsbeaagyfe.jpg
Wielrennen en vrouwen, iets wat ik niet vaak zie. En veel vrouwelijke wielrenners kan ik ook niet opnoemen. Inmiddels is dat veranderd door het boek Vrouw & Fiets

Vrouw en fiets is een boek geschreven door Marijn de Vries e Nynke de Jong. Marijn de Vries was prof wielrenner en Nynke is een amateur wielrennen (maar wel eentje die heel goed is). Deze twee vrouwen schreven een boek met alles wat je als vrouw moet weten over wielrennen. Want wat is eigenlijk het verschil tussen wielrennen met mannen en vrouwen? Waarom is vaseline zo belangrijk en wat is het verschil tussen een dames en een herenfiets.

De informatieve hoofdstukken worden afgewisseld door vrouwen die regelmatig op de fiets zitten. Daarnaast krijg je verhalen van Marijn en van Nynke.

De informatieve hoofdstukken hadden voor mij niet echt extreem nieuwe dingen er zaten zeker handige stukjes tussen waarvan je dan dacht: Dat is handig om toe te passen tijdens het fietsen! Maar heel vernieuwend nee! Dit vind ik wel een nadeel, maar ondanks dit zijn de informatieve stukjes wel grappig geschreven!

De interviews met de diverse wielrenvrouwen vond ik erg grappig om te lezen, het is echt heel leuk om te lezen wat de verschillende beweeg redenen zijn geweest om te gaan wielrennen er zitten stukken tussen van bekende profwielrenners en stukken van mensen die absoluut geen prof zijn.

De stukken van Marijn en Nynke zijn ontzettend leuk geschreven! Om heel eerlijk te zijn is dat wel te leukste van het boek! Van mij had het hele boek wel vol mogen staan met stukken van Marijn en Nynke. Deze twee vertellen zo leuk! Ik zag sommige stukken gewoon echt voor mij en andere stukken had ik het idee van o dit kan mij ook zeker gebeuren! Het was allemaal zo herkenbaar!

De kosten van het boek zijn EUR 12,50 en dat is het boek zeker waard, maar dan ook echt alleen omdat de stukken van Marijn en Nynke zo leuk zijn. Het informatieve gedeelte kan je zeker van internet afhalen (al is een ouderwets boek lezen ook soms heel erg leuk).

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.