Korte broeken Frustraties

Als hardloper met toch wel flinke bovenbenen loop ik regelmatig tegen iets aan wat mij toch wat van het hart.

Ik ben gezegend (of vervloekt net hoe je het bekijkt) met stevige bovenbenen. Iets waar ik als puber Linda wel heel veel moeite mee had maar tegenwoordig omarm ik mijn bovenbenen (meestal) soms haat ik ze.

En de momenten dat ik ze haat is als ik het zomer wordt. Ik loop graag hard en net zoals iedereen loop ik in de zomer ook graag hard. Maar diverse hardloopmerken hebben niet aan de stevigere hardloper gedacht! En eindelijk, na jaren van frustratie uit ik mij daarover.

IMG_3072
Tot en met 2016 had ik zomers altijd een driekwart broek aan, zelfs mijn eerste halve marathon liep ik in driekwartbroek. Ik kreeg namelijk schuurplekken. Niet handig! Als het 25 graden was liep ik in driekwart, niet altijd even fijn. Maar ik kon op dat moment niet anders.

bazu-13733804
Yes!! Nike bracht het perfecte broekje uit, ik was heel blij met dit broekje, maar kocht er maar 1 misschien heel stom! Ik had nog steeds hoop dat er meer merken zouden volgen! Een nadeel! Hij was er in alleen zwart!

20x30-AMAO3773
Asics kwam met de langere shorts, deze waren perfect, totdat het een warme 8 km werd tijdens de Amsterdam Marathon. Zoals je ziet is het broekje toch iets omhoog gekropen, het is niet veel, dus dit was al een verbetering, maar het hield nog niet op. Ik kocht hem zelf in het zwart maar hij was er ook nog in het donkerblauw

LUX18GP077000_0957

Mijn tweede halve marathon liep ik nog steeds in mijn geliefde Nike broekje. Maar omdat ik met mijn benen tegen elkaar schuurt, slijten de broekjes ook wat sneller, na de halve marathon was mijn broek echt op en moest ik op zoek naar een andere broek.

IMG_3031
Een zomer later bracht Asics weer het broekje uit! Ik hoopte dat die nog wat beter en hij was er in meer kleuren dan alleen zwart namelijk ook roze en blauw! Dit keer had ik een blauwe, maar zoals je ziet op de foto, was dit ook niet het juiste broekje. Een 5km kon ik er mee lopen, maar ik heb een 15km wedstrijdje ermee gelopen en na 11 km wou ik echt stoppen omdat mijn benen zo pijn deden van het schuren.

IMG_4174
Wee kwam Nike met de oplossing een 7 inch broekje, maar helaas alleen in het zwart! Ik kocht gelijk 2 van deze broekjes zodat ik de zomer weer vooruit kon.

5149_20190407_115103_149449654_socialmedia

Ondertussen loop ik gewoon in het broekje, nog steeds niet het ideale broekje, want kijk is naar mijn benen? Inderdaad het broekje kruipt nog steeds iets omhoog. het is niet zo erg als ik heb gehad, maar toch had ik na de halve van Berlijn schuurplekken. En….hij is weer saai zwart.

Beste hardloopmerken, er zijn ook vrouwen met stevige benen of andere problemen, die niet in zo een klein hip broekje kunnen lopen en wel in een hip broekje willen lopen. Vandaar het verzoek, kun je ook voor deze vrouwen (en voor mij!) ook een broekje maken die fijn zit, niet omhoog kruipt en toch ook een beetje leuk is?
Ondertussen ga ik verder op zoek naar het perfecte broekje en ik hou je op de hoogte van mijn zoektocht!

XoXo

5 thoughts on “Korte broeken Frustraties

 1. Meisje van 50

  Ha! Klinkt heel bekend! Sinds ik voor de marathon in Liverpool het verkeerde broekje had ingepakt en dus verplicht naar H&M rende om een aan te schaffen doe ik het met, jawel: H&M. Wat een geluksgreep. Ze zijn er in verschillende lengtes en ik heb ook daar een misser gekocht, maar voor die prijs kan ik het me ook veroorloven. En Decathlon heeft ook geen nare collectie. Wellicht de moeite waard om te proberen?

  Reageren
  1. Linda Bericht auteur

   Dank je voor de tip, H&M heb ik gehad en was voor mij niet de oplossing maar de decathlon kan ik wellicht proberen!

   Reageren
   1. Daantje

    Decathlon heeft hele goede broekjes! Een hardloopbroekje met daarin een strak broekje met langere pijpjes. Ik vind het heel tof staan en geen schaaf plekken op m’n kletsdijen!

    Reageren
 2. Rebecca

  Decathlon is fijn en kruipt, bij mij, niet. Is een strakke broekje met short erover/aan vast๐Ÿ‘Œ

  Reageren
 3. Jolien

  Ik heb hetzelfde probleem Linda. Het trailbroekje van de Decathlon is een aanrader! Lange pijpjes EN vakjes voor je telefoon, gelletjes etc. Helaas wel weer zwart. Maar ach, zwart kleedt af toch? ๐Ÿ˜‰

  Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.