Luchtmachtdagen

Foto 26-06-14 08 12 54

Afgelopen vrijdag en zaterdag waren de Luchtmachtdagen op vliegbasis Gilze Rijen. Vandaag een quick story over hoe het was.

Zaterdagochtend om kwart voor 7 loopt de wekker , veelte vroeg voor een zaterdag, normaal kom ik pas rond 9.30 mijn bed uit, dus dit is vroeg! Ik spring onder de douche, prop met moeite twee bolletjes naar binnen (vast ontbijt is niet mijn sterkste punt vroeg in de ochtend) en om 8.00 uur zaten we in de auto op weg naar Gilze Rijen.

Voor ons zou het een kwestie geweest zijn van alleen maar de A27 te rijden. Maar er was in alle vroegte al een ongeluk gebeurd en de amazing Google Maps gaf opgegeven moment aan dat er een omleiding was, altijd handig! Was het niet zo dat onze omleiding een omleiding had, jaa ook dat, en we reden dieper de plattelandsweggetjes in. Na ongeveer een uur kwamen we een bordje tegen met een vliegtuig en de tekst luchtmachtdagen volg: Yes we waren er bijna dachten we, want we kwamen in de file terecht, je snapt het al, rond 10.00 uur waren we pas op de parkeerplaats. Snel naar de vliegbasis.

Wat was de basis groot! We hadden al snel een mooi plekje gevonden en al snel begon de show, we begonnen met de Red Arrows. Dit zijn de vliegtuigen die rode rook, witte rook en blauwe rook geven, deze gaven een spectaculaire show, vervolgens stegen de twee F16 vliegtuigen op, want er was een onbekend vliegtuig in het luchtruim gedecteerd en wat bleek? De nieuwe dreamliner was gesignaleerd! Gelijk maar besloten dat we volgend jaar me de dreamliner op vakantie gaan.
Vervolgens kwam er een oefening, daarbij kwam heel veel rook gepaard en dergelijke.

Na dit alles waren we wel moe, plofde we ergens op het gras neer en ging ik liggen. Ik heb tijdens dat moment een waardevolle les geleerd. Ik kan slapen als er een helicopter of een F16 langs vliegt, ik slaap gewoon door.
Nadat we hier van bij waren gekomen (ik was iets uitgerust) gingen we weer kijken naar de vliegtuigjes, maar als ik een vliegtuig heb gezien heb je ze allemaal gezien. Dus rond een uur of 15:00 uur gingen we weer op weg naar de auto voor een rit naar huis.

Al met al een leuke en lange dag!! Op naar het volgende uitje!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.