Mijn bewegingsanalyse bij Xcelcior*

3B45DC4A-F52C-4EAD-9C2C-98A6305CB1AB
Enige tijd geleden werd ik benaderd door Xcelcior of ik een bewegingsanalyse wil doen in hun nieuwe motionlab. Aangezien ik vind dat ik een ganzelwaggel heb en ik gewoon goed wil kunnen lopen, nam ik deze aanbieding met beide handen aan en ging ik op 5 juni naar Den Haag.

Ik heb en ganzenwaggel (vind ik zelf). Bij de looptraining hoor ik regelmatig dat ik kleinere passen moet nemen en als ik moe ben zak ik door mijn heupen en trek ik mijn armen op. Dingen die ik weet (en regelmatig hoor) maar hoe is het eigenlijk gesteld met de rest van mijn lopen? Of moet ik wel blijven lopen? Kan ik niet beter mijn hardloopschoenen aan de wilgen hangen?

Woensdag 5 juni heb ik om 13.00 uur een afspraak bij Xcelsior in Den Haag. Xcelsior is niet alleen een hardloopwinkel. Het is een winkel die echt gespecialiseerd in de voet tot onder aan de knie met (sport)podologieie, Manuele Therapie en houdingsgerelateerde klachten. Ze verkopen op maat gemaakte zooltjes en zelfs slippers die helemaal aangepast zijn op jouw behoefte.
aabfda1d-c5df-4f21-bf10-31c4f06df4bc
Na een korte rondleiding mag ik naar het motionlab. En kreeg ik uitleg van Roxanne wat we gaan doen. Roxanne is de bewegingstechnoloog en is dus gespecialiseerd in bewegen (Duh).
Ik mag op een lopende band gaan rennen en met een speciale infrarood camera wordt ik gemeten.
Ik vind het spannend! Maar de testresultaten liegen er niet om! Ik heb al redelijke mooie loop. Ik loop goed qua loopeconomy. Ik heb een neutrale loop, eigenlijk is het best goed.

Er zijn verbeterpunten, zo is het beter als ik mijn benen naar achter wat hoger op tilt (meer hakken naar de billen) en toen keinere pasjes (iets wat ik regelmatig hoor bij mijn trainster). Verder liep ik eigenlijk keurig binnen de lijntjes.
Loopanalyse
loop
De volgende meting werd met iets meer hakken naar de bil. Het voelde voor mij heel overdreven, maar het lopen ging makkelijker. Ook kreeg ik meer energie terug. En mijn pas werd iets kleiner. Onderstaande foto is een still uit een filmpje, kijk mijn gezicht. Op meting 1 loop ik moeilijker dan meting 2, daar ben ik gewoon aan het lachen.

Van Roxanne kreeg ik wat oefeningen mee zodat ik mijn pas beter kan oefenen en meer balans kan krijgen.

Al met al was het een fijne middag op de loopband, ik leerde veel en ik kan vooruit om een betere loper te worden!
d95c4e1a-9daa-4a39-9942-5644b37c7d26

Wil jij nou ook je pas verbeteren? Dat kan! Met de code BLOG2019 krijg je EUR 5,- korting op een bewegingsanalyse! Kijk hier voor meer informatie over de bewegingsanalyse.

Op dit moment ben ik met de oefeningen bezig om een kortere pas te ontwikkelen, mocht dit mij goed af gaan dan ben ik zeker weer een uurtje in het motionlab te vinden om te kijken wat er verder te ontwikkelen valt!

Wil jij aan je loopstijl werken? Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder, ik zal ze proberen te beantwoorden.

 

 

*Deze blog is in samenwerking met Xcelsior, maar dat verandert niets aan mijn mening, lees voor meer informatie mijn disclaimer

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.