Mijn Bullet Journal: De termen uitgelegd

IMG_9259In de bullet Journal wereld zijn er een hoop termen, ik heb een aantal termen uitgelicht, die ik met regelmaat gebruik.

Weekly
Een weeklu is een weekplanner, ik maak iedere maand per week een planning, daar zet ik mijn afspraken in en de dingen die ik wil doen.

Daily

Als je veel moet of wil doen op een dag dan kan je een Daily maken, een daily is een dagplanning, je kan van uur tot uur dan invullen wat je wilt, of gewoon een lange to do list maken, net wat jij makkelijk vind

Monthly

Na een weekly en een daily hebben we ook een monthly, Dat is dus een maandplanning, in een maandplanning. In de maandplanning zet ik altijd de afspraken die al staan, mijn vrije dagen en verjaardagen, meer eigenlijk niet.

Bleeding

Als je pen gaat vloeien in je Bullet Journal noemt men dat Bleeding. Soms is het heel erg soms wat minder.

Ghosting

Niets is erger dan doordrukken van stiften in je Bullet Journal, ik kan mij daar ontzettend aan irriteren, doordrukken wordt Ghosting genoemd.

Key

Een key is niet meer dan een legenda. Je kan je legenda zo mooi maken als je zelf wil. Ik heb een simpele basis

Index

Een index is een inhoudsopgave. Ik heb in mijn Bullet Journal een eerst de Key en dan de inhoudsopgave.

Tracker
Je kan van alles tracken in je Bullet Journal. Ik heb bijvoorbeeld een habit tracker, daarin hou ik bij wanneer ik hardloop, wanneer ik twee liter water drinken en of ik naar crossfit ga, maar je kan van alles in je tracker zeten, zo kan je een slaap tracker maken of een tracker met hoe je je voelt. Je kan van alles maken!

Er zijn nog veel meer termen, maar dit zijn degene die ik het meest gebruik. Welke gebruik jij het meest?

XoXo

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.