Mijn Bullet Journal: Mijn Basis

IMG_9259
Sinds een maand of twee ben ik bezig met het fenomeen Bullet Journal. Op dit moment een flinke hype maar wat is het nou? En wat is de basis? En wat heb je precies nodig? En wat heb ik allemaal? Ik ga het vandaag proberen uit te leggen.

Als ontspanning doe ik aan kleuren, bloggen en tekenen. Ik ben gek op het maken van lijstjes en ik denk dat vriendlief gek word van de hoeveelheid kleurboeken, notitieboekjes en kleurpotloden die hier door het huis zwerven (al zegt die het nooit). Hoe mooi zou het zijn als je alles in een boekje kan doen! En zo ontstond mijn Bullet Journal. Dit is natuurlijk mijn Bullet journal. Ik doe er echt van alles in maar de basis is heel simpel.

Het bullet Journal systeem is bedacht door Ryder Carroll en eigenlijk is het heel simpel (volgens hem) je maak als het ware een future log, een maand log, een week log en een dag log. Eigenlijk is het dus een soort plan systeem. En je werk met een Key, dit zijn een soort “codes” waarmee jij aan geeft wat een taak is wat een activiteit is of wat een afspraak is. Maar je kan in het boekje ook inpaklijstjes maken, blog ideeen enz, enz. Het is jouw boekje dus jouw systeem! Ik vind het lastig uit te leggen en voor de basis verwijs ik je ook graag naar de site van Ryder Carrol (klik hier).
De basis die je nodig heb is eigenlijk heel simpel: een notitieboekje een pen en als je van rechte lijntjes houd zoals ik, is een geodriehoek misschien ook handig, meer heb je eigenlijk niet nodig.

Nu weet ik dat we in een digitaal tijdperk leven, maar ik vind het heel fijn om dingen die ik moet doen op te schrijven (volgens mij ben ik daar niet de enige in), ik word daar heel erg rustig van (wat weer goed is) en daarom is een boek waar alles in een kan echt super makkelijk! Ik hoef geen 3 boekjes meer mee te slepen in mijn Bullet Journal kan ik gewoon alles kwijt

Nu zijn er complete Bullet Journal kunstwerken met tekeningen en alles en ook ik ben aardig bezig met tekenen in mijn Journal! Dus ik heb iets meer!! Een snelle blik op wat ik regelmatig gebruik (nou ja snel).
IMG_9257

Ik heb dus twee bullet Journals De gene waar ik nu in werk is de Mijn bullet Journal van MUS. Deze heeft Dotted papier en bij aankoop zit er een kleine uitleg over hoe je de Bullet Journal moet gebruiken (er is sinds kort ook een boek uit van MUS over de Bullet Journal, mijn Crash course, deze staat ook nog op het wensenlijstje). Daarnaast heb ik het officiële Bullet Journal boekje van Leuchtturm 1917, dit is (volgens mij) het bullet Journal boek, ook deze heeft Dotted paper en de pagina’s zijn genummerd zodat je makkelijk een index kan maken (want ook die maak je dus in een Bullet Journal).

Daarnaast heb ik de twee handletter boeken van Paper Fuel (Karin Luttenberg), ik ben nog niet thuis in het handlettering dus het werkboek en het leerboek is heel handig, ik haal er letters uit en oefen er heel veel mee, dat is echt heel leuk!

De afdeling pennen/potloden is bij mij echt gigantisch (oeps) maar we beginnen met de basis! Natuurlijk heb ik ook een geodriehoek en een gum (ik gum nogal vaak), ik gebruik een vulpotlood, maar je kan ook een normale potlood gebruiken. Ik pak regelmatig de pritt stift om te plakken en heb er ook een normale ballpen in zitten (die ik eigenlijk vrij weinig gebruik).

Ik heb vijf fineliners van het merk Panduro hobby in verschillende diktes 0.1, 0.2, 0.3, 0.5 en 0,8. Uit (Google)onderzoek is Panduro Hobby het zweedse moederbedrijf van Pipoos, dan weten jullie gelijk waar ik deze gekocht heb).

Ik heb een paarse, roze en blauwe pen van het merk FriXion Ball, deze pennen kan je als het ware uitgommen daarnaast schrijven ze ook heel lekker, de roze gebruik ik voor blog gerelateerde dingen in mijn Bullet Journal en de blauwe voor gewone zaken. De paarse schrijf ik gewoon mee. Deze pennen hebben dus echt hun eigen functie.

Dan gaan we naar mijn Stabilo collectie! Ik ben groot fan van Stabilo! Omdat het gewoon zo fijn materiaal is! Ik heb een flink aantal Stabilo 88 pennen, deze schrijven lekker, zijn er in leuke kleurtjes en ze schrijven gewoon ontzettend fijn! Daarnaast kan je in de MUS bullet Journal er ok mee “kleuren” en druk het niet door op de volgende pagina!

Ik gebruik in mijn Bullet Journal drie verschillende markeerstiften, dit zijn pastelkleuren, ik vond het leuker dan de felle markeerstiften die je altijd ziet, een lijntje zetten druk absoluut niet door! Maar kleuren, dat ga je helaas wel zien in de MUS op de volgende pagina’s.

En als laatste mijn kleurpotloden, ook deze zijn van Stabilo. Deze zijn echt super fijn en ik wil absoluut geen andere meer! Ze zijn zacht en kleuren heel fijn! Daarnaast heb ik drie fellere kleuren een tijd geleden gekocht omdat het leuk was om daar mee te kleuren.

Niet alles zit in een etui (daar heb ik de ruimte niet voor. Het vulpotlood, de fineliners, de markers, de gum en de stabilo pennen zitten in een etui. De rest in een andere. Mijn eerste etui (met pennen) en mijn Bullet Journal heb ik meestal bij mij de rest neem ik niet altijd mee. Dat zou veel te gek worden. Echt kleuren in mijn Bullet Journal doe ik meestal thuis als ontspanning.

Dit artikel is al zo lang geworden dat ik het ga opdelen in stukken (sorry). Ik zit namelijk vol met inspiratie na het schrijven van dit artikel. Zo wil ik meer gaan vertellen over handlettering, mijn wensenlijstje voor mijn bullet Journal, mijn indeling en nog veel meer! Dus eigenlijk wordt dit een soort van mini serie.

Heb je een vraag erover, plaats deze gerust en ik probeer hem in het volgende deel mee te nemen.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.