Mijn Bullet Journal: stencils, stickervellen en washitape

IMG_9259Om het jezelf te vergemakkelijken in de wereld van Bullet Journals zijn er verschillende stencils en stickervellen. Vandaag vertel ik je zo veel mogelijk hier over.

Als je je bullet journal als agenda gebruikt heb je regelmatig te maken met weeklies. Weeklies zijn weekindelingen, als je een indeling heb die je prettig vindt kan je daar eens stencil van maken. Dit kan je zelf doen door je indeling uit te snijden op karton, te lamineren en weer uit te snijden, maar je kan ze ook voor weinig kopen. Zelf heb ik 3 stencils van de etsyhop Oop’s a daisy. Deze shop heeft verschillende stencils voor weeklies, monthlies en dailies. Ook heeft deze webshop verschillende thema stencils, bijvoorbeeld van Harry Potter of van Game of thrones en nog veel meer. De webshop verstuurd snel en de stencils zijn goed. Ik ben echt super blij met mijn stencils. Eerlijk, ik gebruik ze niet vaak, maar je maak wel lekker snel je weeklies.
Kort samengevat: Stencils zijn makkelijk.

Je kan je Bullet Journal natuurlijk ook opfleuren met stickers. Zo heb je stickers waarmee je bij kan houden hoeveel water je drink, wanneer je je make-up kwasten schoonmaak of met gezellige hardloopschoenen. Je kan het zo gek niet bedenken of je heb er stickers van.
Natuurlijk hoeven niet alle stickers iets te betekenen, je kan ook gewoon stickers gebruiken voor het opfleuren. Zo heb ik bijvoorbeeld stickers met hardloopschoenen, soms plak ik die als er een training goed is gegaan of als een wedstrijd boven verwachting goed is gegaan. Het betekend niets maar ik vind het gewoon leuk.
Niet alles hoef een betekenis te hebben. Je kan er gewoon je bullet journal opfleuren, vind je leuke Disney stickers (ik noem maar iets) dan kan je die gewoon gebruiken.

Washitape is in Bullet Journal bijna onmisbaar als je iets in je bullet journal wilt opfleuren. In het begin was ik anti washitape en ik was besloten dat ik absoluut geen washitape in mijn Bullet Journal zou tapen. Inmiddels moet ik daar van terugkomen en vind je ook in mijn Bullet Journal washitape. Ik (en mijn zus) rijden regelmatig naar de Action voor washitape, want Action heeft ontzettend veel leuke washitape voor weinig geld. Zo heb ik inmiddels tape voor het aangeven van verjaardagen maar ook voor de kerst. Zelfs mijn moeder komt af en toe met het feit dat ze leuke washitape heeft gevonden bij Action. De hele familie zoekt naar leuke washitape. Een groot voordeel van Washitape is dat de tape niet heel stevig plakt. Dus als je het scheefplak kan je het makkelijk lostrekken en opnieuw plakken zonder dat je je papier ontzettend beschadigd.

Dit zijn drie voorbeelden waarmee je snel een Bullet Journal opzet en eventueel opfleurt. Ik weet dat de basis niet hier uit bestaat, de basis van een Bullet Journal is een schriftje en een zwarte pen. maar ik merk dat het voor mij ontzettend ontspannend is.

Fleur jij je Bullet Journal al op?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.