Mijn Bullet Journal: Wat voor notitieboekje?

IMG_9259
In de wereld van Bullet Journaling zijn er ontzettend veel notitieboekjes, vandaag ga ik er een paar uitlichten en vertellen wat handig is en wat niet.

Zoals ik al in de eerste Bullet Journal blog vertelde je heb niet een speciaal notitieboekjes nodig. Een lijntjesschrift of een ruitjesschrift voldoet prima! Veel mensen gaan voor dotted papier (stipjes papier) omdat dit makkelijker is met lijntjes trekken. Maar heel veel mensen hebben ook ruitjespapier want dat is net zo makkelijk. Lijntjes is weer wat lastiger, maar ook daar zijn er heel veel voorstanders van. Het is net wat jij prettig vindt.

Zelf heb ik twee boekjes een Mijn Bullet Journal van Mus en een Leuchtterum. Ik gebruik nu de Mijn Bullet Journal en de Leuchtterum ga ik gebruiken als mijn andere vol is. Maar er zijn er veel meer! Ik gooi ze op een rijtje.

Als eerste dus de Mijn Bullet Journal van Mus, deze is in A5 formaat en heeft dotted papier. Het papier is niet heel dik en je heb snel last van Goshting (dooorschijnen van de pen). Hij drukt niet heel erg door al heb ik het nog niet geprobeerd met de Stabilo 68 viltstiften. Het papier is niet mega glad en de pen vloeit ook niet.

De Leuchtturm 1917 heb je in verschillende versies. Ik heb de Bullet Journal versie. Deze heeft dotted papier en de pagina’s zijn genummerd (dat vind ik zeker een plus). Daarnaast zijn de hoekjes van het notitieboekje afgerond, wat inhoud dat je niet van die rare deuken krijg in het boekje. Het papier is iets gladder. Qua doordrukken weet ik weinig want ik heb hem natuurlijk zelf nog niet getest.

Dan heb je natuurlijk ook nog de Moleskin (deze heeft bijvoorbeeld mijn zus). Het papier is minder dik in vergelijking met de Leuchtturm. En de pagina’s zijn niet genummerd. Toch druk deze niet door, wel geeft die wat ghosting, maar dat doet de MUS bullet Journal ook. Veel mensen gebruiken een Moleskin omdat deze goed openslaat.

De Rhodia is een notitieboekje wat uit Frankrijk komt (tip als je nog op vakantie moet, haal hem dus daar), het papier is iets dikker dan de Leuchtturm. Dit zou voor minder Ghosting moeten zorgen, zelf ben ik er niet bekend mee.

De Nuuna is ook een ontzettend populair merk, op de facebookpagina’s over Bullet Journals kom je altijd de Nuuna, de Leuchtturm en de MUS tegen. De Nuuna wordt vaak gekozen in verband met de leuke covers, deze covers hebben namelijk allemaal kreten. Het papier is witter dan bij de Leuchtturm en de MUS, ook is het papier dikker. Allemaal voordelen want het druk dus niet door. Een nadeel van de Nuuna (wat ik vaak hoor) is dat het papier erg glad is en daardoor doorlopen van de stiften zorg. Wat natuurlijk bij een mooie tekening gewoon ontzettend jammer is!

Je heb dan ook nog de Midori, een travelsnotebook, dit boekje of eigenlijk cover, bevat verschillende notebooks. Ik ben er verder niet echt bekend mee dus kan er ook weinig over vertellen.

Wat je ook heel veel voorbij ziet komen is dat mensen een A5 mapje kopen (bijvoorbeeld van Succes) en deze vullen met Dotted paper. Het is even uitzoeken waar je dat papier kan kopen, maar als je een fout maak kan je je papier makkelijker weggooien.

Dit zijn eigenlijk de meest gebruikte boekjes, natuurlijk kan je ook een simpel lijntjes schrift of een ruitjes schrift kopen! Zeker als je nog wilt oefenen! Het is ook niet verplicht om dotted paper te kopen, ik vind het persoonlijk wel makkelijker werken. Het is net waar je voorkeur naar uit gaat.

Tot snel!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.