Mijn Racefiets

 photo IMG_3855_zpskm6azmvv.jpg
En ineens was die daar, mijn racefiets!

Laten we bij het begin beginnen. Enige tijd geleden hadden vriendlief en ik het over een racefiets voor mij, eerst deden we er wat grappig over, maar al snel nam het serieuze vormen aan, ach we gaan we kijken riep ik dan of ik zei: eentje van de Decathlon is prima hoor. Ja ja antwoordde mijn vriend dan, voor je verjaardag.

Zoals de meeste van jullie vast wel weten ben ik pas eind oktober jarig, als het fietsseizoen voorbij is. Dat was een nadeel geweest, maar aan de andere kant ik loop half oktober mijn eerste halve marathon dus dan had ik nog alle tijd om daar op te focussen. En daarna zou ik gaan fietsen, even het hardlopen op een wat lager pitje en dan wat meer gaan fietsen in het voorjaar, zomer en najaar.

Het grapje werd eigenlijk steeds serieuzer en er werd zelfs naar fietsen gekeken, tot de een na laatste dag van de Tour. Vriendlief zei dat er in een fietsenwinkel in de buurt een actie was met racefietsen, laten we even kijken of we informatie kunnen krijgen. Met die gedachte gingen we naar de fietsenwinkel.

In de fietsenwinkel stonden inderdaad racefietsen, maar ik zag gelijk de Liv Avail fiets. Die was mooi, ik maakte mijn vriend nog duidelijk dat het fietsen voor mij erbij was, ik moest tenslotte nog die halve lopen, laten we vragen of het je maat is, dan weten we dat ook, ik liep naar de fietsenmaker en na wat meten was dit mijn maat, maar dat kunnen we natuurlijk het beste zien als je er op rijd, ik zet er even pedalen onder en daar ging de fiets, naar achteren om er pedalen op te zetten.

Binnen 5 minuten was de man weer terug en moest ik op de racefiets stappen, heb je wel eens op een racefiets gestapt? Dat is dus heel anders dan op mijn gewone fiets, naar wat moeilijk doen (wat ik dus altijd doe) zat ik op de fiets. In het begin heel onwennig maar na een paar kleine rondjes zat ik al iets beter.

Ik kwam weer bij de fietsendealer terecht. En vroeg vriendlief? Hoe is het? Ja wel leuk antwoordde ik, nou dan nemen we hem mee. En zo geschiedde het en kreeg ik mijn fiets.

Inmiddels heb ik al een paar rondjes op mijn fiets gefietst en het is heel anders fietsen, je houding is anders, de bandjes zijn dunner, het is gewoon allemaal anders! Tot nu toe vind ik het nog steeds erg leuk (wacht maar tot ik mijn eerste valpartij heb gehad ;)). Nee grapje, ik ben er blij met mijn racefiets!

En heb je nog fietstips? Geef ze snel door! Want alle tips zijn welkom!

XoXo

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.