Murph

IMG_2547
Ieder jaar is de laatste maandag van mei Memorial Day in Amerika. De meeste crossfitters doen dan de WOD Murph. In Amerika gaat dit meestal samen met een flinke barbecue. De box waar ik crossfit doet ook aan Murph en ik deed deze workout.


Ieder jaar is de laatste zaterdag van mei in onze box Murphdag en ook dit jaar deed ik mee! Murph is een workout die bestaat uit 1 mile rennen, 100 pull-ups, 200 push-ups, 300 squats en weer een mile rennen! In onze box mag je de pull-ups, push-ups en squats verdelen in rondes, als je de mile maar als eerste rent en als laatste (of roeit of fietst).
Ik had mij al vrij vlot ingeschreven en vriendlief hadden we ook redelijk vlot over gehaald om mee te doen.
Ik had de heat van 9.00 uur, wat inhoudt dat ik om half 9 aanwezig moest zijn.
IMG_2541
Zowaar was ik op tijd in de box na ontvangst van mijn Murph shirt warmde ik mij op, nog even een fotootje met de groep en precies om 9 uit klonk het startschot van mijn heat. Als eerste de mile rennen, het was om 9 uur al flink warm maar goed, niet klagen, zoals altijd startte ik weer super langzaam, ik moet gewoon even op gang komen, maar uiteindelijk had ik de mile in mijn benen.

Dan het stuk binnen, ik deed ring rows in plaats van pull-ups, aangezien ik die nog niet kan, de push-ups deed ik vanaf mijn knieën en squats, dat zijn gewoon squats. Ik had alles opgedeeld in 10 rondes (10 ring rows, 20 pull-ups en 30 squats) zodat alles behapbaar zou blijven, but boy what was I thinking! Na 2 rondes waren de push-ups en de squats al gigantisch zwaar geworden! En dan moest ik er nog een hele hoop. Ik besloot gewoon ronde voor ronde af te werken en inderdaad dat werkte. Al snel had ik de 10 rondes er op zitten en was het tijd om te gaan rennen.
20E43F74-8039-460F-A16B-51DEB170BA93
Stiekem, heel stiekem, hoopte ik erop dat ik mijn tijd van vorig jaar zou verbeteren. Dus terwijl ik aan mijn mile begon, begon ik ook te rekenen. Bij mijn laatste ronde moest ik een flinke sprint trekken om mijn PR te breken en op 44.09 zetten ik mijn horloge stil. Was dit een PR? Ik wist het niet want vorig jaar liep ik ook in de 44 minuten. Nadat ik mijn telefoon erbij had gepakt wist ik het zeker….

…ik was 30 seconden sneller dan vorig jaar! Super trots was ik op mijzelf!! Ik had het gewoon weer geflikt!

Om 11 uur was de heat van vriendlief, het was toen aanzienlijk warmer dan mijn heat en ondanks dat die het heel zwaar had heeft die het super goed gedaan!
Daarna zijn we naar huis gegaan waar we ons lekker konden opfrissen, ik deed zelfs nog een herstelslaapje.

e1a66612-ff5f-446c-b172-43c13c0f0252

Na mijn herstelslaapje reden we weer naar de crossfitbox want Murph is niet compleet zonder een barbecue!
Nadat we onze buikjes vol hadden gingen we weer naar huis waar ik verder herstelde (door middel van slaap) van Murph!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.