Naar de Dietiste #5

 photo webfruit_halters_zpsxa0hdzhr.jpg

Tijd voor een update! Ik ben inmiddels weer naar de Dietiste geweest en vandaag vertel ik weer hoe het is gegaan.

Met de vakantie en alles dacht ik te zijn aangekomen maar niets is minder waar! Ik ben stabiel gebleven en dat is toch super fijn!

Ook hebben we het over mij “eetproblemen” gehad. Ik blijf de neiging na chocolade houden. Dit is meer als ik moe ben of verdrietig (dus ben ik toch die emotie eter).
Na de vakantie is het chocoladegebrek een stuk minder geworden. Toch neig ik soms om na de Appie te rennen en een reep te halen (gelukkig is de Milk&Tuc niet meer in het assortiment hier). Dit mag geen gewoonte worden, anders gaat mijn lichaam hier om vragen en dat is niet de bedoeling.

Daarnaast moet ik bewust worden van wat ik eet. Een leuke opgave. Ik mag me volledig gaan concentreren op het eten. Ik heb ooit in de Runner’s World gelezen dat dat inderdaad heel goed is want dan zit je snel vol. Daar gaat het gedachteloos wegproppen achter de laptop. Dat is vanaf vandaag helemaal verboden. Dus nu staat mijn flesje water vooraan bij mijn laptop.

Qua gewicht ben ik stabiel gebleven door de vakantie dit is goed! Mensen kunnen soms wel 1 kilo aankomen. Ik ben blij dat ik dit niet heb gehad!
Ik heb natuurlijk ook tijdens de vakantie minder bewogen! Nu ik weer aan het werk ben merk ik dat gelijk! Ik ren van hot naar her en mijn fuel haal ik met gemak! Daarnaast ben ik weer druk met fietsen.

Ik zit natuurlijk niet alleen voor het afvallen bij de Dietiste maar ook voor mijn PDS. Daar gaat het heel goed mee! Op vakantie heb ik twee aanvallen gehad (1 grotere en 1 kleinere) en dat vind ik best meevallen! Aangezien het eten toch een tikkie slechter was dan wat we hier eten (niet qua klaarmaken hoor maar qua voedingswaarden wel). Ik mag ook iets meer eten qua (on)gezond eten en hoef mij daar niet schuldig over te voelen. Ik moet het wel blijven combineren met bewegen dus grijp ik naar iets extra’s dan moeten mijn hardloopschoenen daar tegenover staan (en dat rondje rennen natuurlijk).

Al met al ben ik niet ontevreden over wat er allemaal besproken is! Ik ben stabiel gebleven en als ik nu nog van de chocolade weet af te blijven moet het helemaal goed komen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.