Naar de diëtiste #7

 photo webfruit_halters_zpsxa0hdzhr.jpg
Vandaag weer een update over de dietiste, want ik mocht daar laatst weer een bezoekje aan brengen en dit keer gaan we het over een andere boeg gooien.

Ik val te langzaam af. Nou ja, voor mijn doen gaat het traag terwijl ik dat heel raar vond.
Ik train op dit moment 3x in de week en de afstanden zijn niet niks meer. Een 5km looptje zit er niet meer bij. Ik loop tegenwoordig minimaal 7 km. Dus moet ik toch wat verbranden waarom zie ik dat dan niet op de weegschaal?!

De dietiste had een oplossing. Als ik op de weegschaal sta zie ik het gewicht, maar niet of je vet kwijt bent of dat je spieren hebt gekregen. Het kan best zijn dat ik vet kwijt ben maar doordat ik zo flink aan het trainen ben is er een mogelijkheid dat ik spieren aan het kweken ben. En iedereen weet dat spieren meer wegen dat vet. Dus werd ik dit keer helemaal gecheckt en moest ik toch met de billen bloot, mijn vet werd gemeten. Want ik val dan niet af maar mijn lichaam veranderd wel.

Het excuus ik heb zware botten kan ik helaas niet gebruiken want ik val daarbij gewoon in het gemiddelde.
Het goede nieuws was is dat mijn buikvet (het vet wat tussen je organen is) helemaal niet slecht is dat is namelijk “maar” 7% een atleet op niveau en die halve marathons loopt heeft een percentage van 5 a 6% dus ik mag daar helemaal niet over klagen.
Vocht, daar moet ik nog iets op letten dat was eigenlijk net iets te weinig maar ik had net 11 km gefietst vanuit het werk dus dat kon wel meewerken.

Doordat ik flink aan het trainen ben geslagen mag ik nu herstellen en mag ik wat extra eiwitten. Ik mag niet gelijk aan de shakes en repen. Maar ik mag na het hardlopen twee crackers en in plaats van magere melk mag ik dan Chocolademelk!!! Yes! Ik ben een gelukkig mens en ga zomenteen dus echt gelijk chocolademelk halen!

De volgende keer moet het “normale” vet iets gezakt zijn en de spieren iets omhoog, dan word ik namelijk weer doorgemeten. Maar dat duurt nog een maandje. Eerst gaan we een maandje knallen!!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.