Osprey Sylva 12

IMG_1941
Als je mij al langer volgt weet je dat ik iedere reis met dezelfde rugzak loop. Ik heb deze rugzak inmiddels al weer ruim 5 jaar en omdat die altijd overal mee naar toe gaat is die inmiddels versleten en ben ik toe aan een nieuwe rugzak.

Enige tijd geleden werd ik benaderd door Osprey, met de vraag of ik een rugzak wil testen voor dit merk. Na het opstellen van mijn eisenlijstje (Handig voor hardlopen, reizen, fietsen, wandelen, moet een paar schoenen in kunnen, veel vakjes, enz enz) kwamen we uit bij de Sylva 12 en deze rugzak ben ik gaan testen.

Osprey is van oorsprong een Amerikaans merk die naast wat traveltassen zich vooral focust op de outdoorsport, Het merk is ontstaan in 1974 en de (duurzame) tassen van Osprey veroveren  nu ook de Benelux!

Zelf kreeg ik de Sylva 12 om te testen in de kleur Downdraft Grey. Het eerste wat mij opvoel was de groen/blauwe kleur! Ik hou echt van die kleur. Het eerste wat mij opvalt is hoe klein de tas eigenlijk is! Niet dat ik dat erg vind, maar op het plaatje leek die groter, kleiner vind ik zelf altijd beter omdat ik natuurlijk zelf niet zo groot ben!
d710169aeda7afa27bef8f9a05941deb
Als eerste de voorkant de zit een LidLock op, een LidLoch is een bevestiging voor je helm! Super handig! Geen gehannes meer met duwen in tassen, je kan gewoon je helm kwijt aan je rugzak. Daarnaast zit er nog een vakje aan de voorkant waar je makkelijk een dun jasje (of tijdens het wandelen hadden wij er drop in) in kwijt kan! Daarnaast heeft deze tas een altijd een regenjas voor zichzelf bij zich, want deze zit onder het vak aan de voorkant, voor mij is dat extra fijn, ik gebruik de tas voor naar mijn werk (kom ik zo op terug) en ik heb regelmatig een regenbui tijdens het fietsen, dus mijn spullen in de tas blijven extra droog.
34c514d81b155206cc4e39325b01b062
En dan de inhoud van de tas, wat een vakjes! Daar hou ik van! Ik ben zelf nogal chaotisch maar ik hou ervan als mijn tas op orde is! In het eerste vak kan je makkelijk je portomonnee, sluitels en andere kleine reutel in de vakjes kwijt er is zelfs een elastiekje waar je je kleine fietspomp (of een gelletje) in kwijt kan!
2fb6e4a7c87d4d16fe88e73319df9a4b
Achter dit vak zit er een groter vak waar je makkelijk een paar hardloopschoenen in kwijt kan. Je kan de tas in breedte afstellen, dus mocht je een keer niet zoveel meenemen kan je de tas smaller maken met gespen. Het volgende ritjes kan je je zonnebril in kwijt, dit vakje is zelfs extra beschermd dat je je zonnenbril niet beschadigt, dat is natuurlijk extra fijn plus dat ik het prettig vind dat mijn zonnebril zijn eigen vakje heeft.
b63a2e6266855e51ec422aa83bdca351
Het laatste vak is een vrij strak vak, eerst dacht ik he? Waarom is dat? maar al snel kwam ik erachter, dit is natuurlijk voor de waterzak!! Links en rechts zitten er nog kleine vakken voor eventueel een bidon of een fles, zoals je ziet heeft deze tas genoeg ruimte en kan je genoeg meenemen.
733afefe016367031ef9da3cb1184048
De rugzak is aan de achterkant voorzien van het zogenaamd Airspeed Mesh, hierdoor ligt de rugzak niet direct op je rug maar hangt hij er iets vanaf, met fietsen vind ik dat erg fijn zeker in de zomermaanden. Als ik dan met een rugzak fiets of loop krijg ik zo een natte plek op de rug en dat vind ik echt niet fijn! Ik wil niet zeggen dat mijn rug zweetvrij blijft maar hij is wel een stuk droger dan met mijn vorige rugzak. De banden snijden niet tijdens het fietsen en de rugzak ligt stabiel op je rug, iets wat ik heel prettig vind want een wiebelende rugzak tijdens het fietsen dat is niet fijn!

Ook ging de rugzak van de week mee tijdens een wandeling op de hei. En dat was wel heel fijn! Weer sneed de rugzak niet op mijn schouders en er kon veel in, wat snoep, een bidon met water en een drinkbak (voor de hond) past met gemak in de tas en dan hou ik nog ruimte over!

Mar is er dan echt geen nadeel aan Osprey? Jawel, de keuze is reuze en inmiddels heb ik een hel wensenlijstje met rugzakken en accessoires!

De rugzak kost EUR 90,- en is hier te bestellen.

Ondertussen wandel ik verder met mijn Sylva 12! Ben jij al bekend met de Osprey rugzakken?

XoXo

 

Deze blog is in samenwerking met Osprey, maar dat verandert niets aan mijn mening, lees voor meer informatie mijn disclaimer

 

1 thought on “Osprey Sylva 12

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.