Persoonlijk: een tandje terug een jaar later

5a3e094b-105a-4782-b037-ed2ac47e8d19
Ruim een jaar geleden (want de tour de France was bezig, dat weet ik nog) moest ik ineens veel minder werken. Ik was overspannen, nu een jaar later is het tijd om terug te kijken op die periode, wat heb ik er van geleerd! En nog belangrijker, wat doe ik om het te voorkomen?

Thuiskomen na een ochtend werken, de tour aanzetten en vervolgens in slaap vallen, dat was mijn ritme op dat moment. Ik zei weinig en had weinig zin om iets te doen, zo leefde ik ongeveer 3 maanden (de tour veranderde in Danni en ga zo maar door). Eind augustus was ik weer beter! Ik werkte weer 36 uur en het ging goed.

Nog steeds gaat het heel goed, ik werk sinds januari 32 uur en dat gaat heel goed, op mijn vrije dag werk ik aan het huishouden, mijn blog en doe ik leuke dingen. Daardoor heb ik in het weekend meer rust er is minder moeten en meer zullen we dat en dat gaan doen! Ik uit meer mijn gevoelens en dat is niet alleen goed voor mij maar ook voor mijn relatie met vriendlief.

Ik leerde mijn vrienden beter kennen en mijn onlinevrienden werden echte super vrienden. Iedere week een telefoontje van Gabriella hoe is het met je en als ik zei het gaat goed was haar tweede antwoord. Nee serieus hoe is het met je? Ja dan moet je wel eerlijk zijn. Gelukkig kunnen Gabriella en ik uren aan de telefoon hangen en hadden we het ook over leuke dingen (en deden we ook leuke dingen).
Sushi lunchen met vriendinnen of gewoon even een ijsje eten, toen ik mij wat beter voelde deed ik dat ook. Natuurlijk deed ik ook leuke dingen met vriendlief en nog steeds doen we leuke dingen. Een weekend weg, een stukje fietsen, samen een rondje hardlopen of ergens lunchen. Ik merk dat ik bewust geniet van die kleine dingen.

Naast een hoop leuke dingen plannen we ook meer rust. Ik weet niet of het bewust of onbewust is maar we hebben eigenlijk altijd 1 dag in het weekend dat we geen afspraken hebben, we sporten wel maar daarna doen we eigenlijk weinig.

Over sporten gesproken. Deels kwam daar mijn overspannenheid van. Ik zat niet lekker in mijn vel en ging daardoor overmatig sporten, ik moest en zou steeds harder gaan. En nu…niet meer! Natuurlijk heb ik nog steeds doelen maar ik train minder hard. Ik train namelijk op hartslag en ookal gaan mijn duurlopen daardoor ontzettend langzaam ik voel mij meer uitgerust. Waar ik vroeger na een duurloop moest bijslapen. Kan ik tegenwoordig gewoon door, al zijn middagdutjes nog steeds heerlijk!

Als laatste trok ik heel veel naar mijzelf aan, als iemand zijn dag niet had dacht ik dat het aan mij lag, nu weet ik wel beter. Heel vervelend als je je dag niet heb, als ik je kan helpen wil ik het doen, zo niet, dan is het de probleem van degene. En ook dat werk veel beter, natuurlijk steekt soms het oude gevoel nog de kop op maar dat weet ik aardig weg te drukken. Dan rollen mijn ogen weer van links naar rechts en denk ik jeetje doe gewoon normaal. Het enige waar ik nog wel moeite mee heb is dominant gedrag. Daar kan ik nog moeilijk mee omgaan. Ik merk als mensen dominant zijn dat ik mij terugtrek en weg ga van die persoon/groep, ik probeer die persoon te nergeren maar trek het mij toch aan. Daar moet ik nog een middenweg in vinden. maar die komt er ook vast wel! Gewoon leren omgaan met die mensen.

Kortom, meer rust, rustiger sporten, nog steeds leuke dingen doen met vrienden en praten met over hoe ik mij voel helpt heel goed. Ik voel mij beter dan ooit en fitte dan ooit. Ik doe dingen die ik nooit had durven toen zonder over mijn eigen grenzen te gaan en dat is toch wel iets waar ik heel trots op ben.

XoXo

2 thoughts on “Persoonlijk: een tandje terug een jaar later

 1. Wicky

  Goed bezig en wat super dat je er over schrijft.
  Ben zelf ook overspannen geweest en kon destijds niet eens opstaan 😢. Dat niet alle weekenden zijn vol gepland is zo fijn en bied ruimte voor spontaniteit wat veel fijner aanvoelt.
  Ik was in 2000 overspannen en heb veel geleerd en leer nog steeds.
  Het sporten kwam pas echt bij mij spelen nadat ik twee kinderen heb gekregen en helaas pindakaas borstkanker kreeg en heel het proces daar omheen (chemo, operaties).
  Hulp vragen en krijgen is moeilijk, maar ook heel rewording want mensen doen het zo graag. Ik help dan ook graag, binnen mijn grenzen, anderen.

  Blij dat ik jou mag volgen op instagram

  Dikke knuffel van mij aan jou

  Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.