Productief thuiswerken met zijn twee

0B503C49-5F82-4E0B-A0A0-123AE1058EA2
Het lijk zo leuk, gezellig thuiswerken met zijn twee. Maar nu het werkelijkheid is, is het toch iets minder leuk dan we dachten, vandaag deel ik mijn tips om toch productief te zijn met thuiswerken.

Ik werk (gelukkig) niet alle dagen thuis om dit moment, ik moet nog gedeeltelijk op kantoor aanwezig zijn. Die dagen kunnen we het thuiswerken in ieder geval skippen.

Werkplek
De eerste dagen werkte we samen aan de eettafel. Heel gezellig, maar niet echt productief. Want de ene keer zat vriendlief in een skype en de andere keer zat ik in een skype, gelukkig hebben we noisecancelling headsets en is er zo redelijk te werken. Ik merk dat als ik eenmaal productief ben ik ook heel veel werk verzet, maar het duurt even voordat ik productief ben.
Nu hebben wij het geluk dat we drie slaapkamers hebben dus ook een kantoor hebben. Het kantoor moesten we eerst even opruimen (want op het moment van schrijven stonden er racefietsen in). Maar na het opruimen (met nog steeds de fietsen erin) hebben we hier een fijne werkplek van kunnen maken, deze wisselen we af, dus de ene keer zit vriendlief hier te werken en de andere keer zit ik er te werken. Hierdoor kunnen we skypen zonder dat we elkaar in de weg zitten en zonder dat we elkaars gesprek kunnen horen.

Pauze
Net als ik op kantoor met enige regelmaat een wandelingetje maak doe ik dat thuis ook. Zo hebben we op vast tijdstippen een kleine pauze voor een kopje koffie of een lunch, de lunch doe ik zelfs iets uitgebreider dan op kantoor want we maken ook nog met regelmaat een kleine lunchwandeling. Op kantoor ben je ook niet de hele dag achter elkaar bezig dus af en toe een pauze is wel zo fijn! Door een kleine pauze af en toe blijft je focus scherp.

Planning
Maak een to do lijst! Ik ben altijd een stuk productiever als ik een to do lijst heb en daarnaast vind ik het heerlijk om af te vinken. Op de dagen dat ik op kantoor ben heb ik meestal wel wat werk te verzetten en als ik thuis ben is het voornamelijk afwerken van de dingen die nog liggen. Ik schrijf op wanneer ik iets heb ontvangen en als het te lang blijf liggen kan ik hier nog achteraan. Ik weet precies wanneer ik wat krijg. Het is allemaal wat lastiger omdat veel digitaal gaat en hierdoor weinig contact heb met collega’s dus het gaat allemaal niet zo snel, maar gelukkig snappen de meeste mensen dat.

Let it go
Het is nu eenmaal een rare tijd en niet alles gaat zoals je wil. Maar laat het los! Het zijn rare tijden en iedereen begrijpt het als het even niet gaat! Het is niet erg als alles niet zo snel gaat, op dit moment is je gezondheid belangrijker dan de rest!

Einde werkdag, ruim je spullen op
Ik heb het geluk dat ik met een laptop werk en geen grote schermen heb, mijn vriend heeft hetzelfde dus bij ons is het echt einde werkdag dan ruimen we onze laptops op. En gaan ze alleen in geval van nood nog aan. In het weekend gaan ze ook niet aan. We hebben wat meer tijd voor elkaar en ruimen wat dingen in ons huis op en zijn gewoon lekker bezig. Natuurlijk maken we een ommetje maar we doen echt geen gekke dingen.

Het is allemaal wat lastiger in deze roerige tijden, maar we komen er sterker uit.

Blijf safe, blijf binnen en je mag (tot nu toe) heus wel een ommetje maken, let een beetje op elkaar en wees lief voor elkaar, mensen kunnen tijdens stress wat rottiger uit de hoek komen, dat ligt niet aan jou maar aan de situatie, toon wat begrip naar elkaar!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.