Project Dam tot Dam: Hoe, wat, waar?

 photo DamtotDam_zps627b4e37.jpg

Nu het bijna een week na de Dam tot Dam is kan ik wel wat meer vertellen over het feit dat ik deze loop liep voor het goede doel. Ik ga je wat ins en outs vertellen over het lopen met een goed doel.

Toen Cindy een aantal maanden geleden met het idee kwam om de dam tot dam te lopen was ik gelijk enthousiast om ons doel van de loop kracht bij te zetten kozen we voor een goed doel de Harststichting.

Het opgeven was zo gebeurd, voor mij helemaal want Cindy gaf mij op. We moesten EUR 50,- betalen. Dat was het inschrijf geld. Dit konden wij later terugverdienen. Ik heb dit niet gedaan ik wil de dam tot dam lopen en ik wil het voor het goede doel lopen dus is dit mijn inzet. Al het geld wat ik dus inzamelde ging naar de Hartstichting en niet naar mijn loop.

Laten we beginnen bij het trainen. Het trainen voor 16 km vond ik (persoonlijk) best wel zwaar. soms had ik geen zin en moest ik toch, toen ik halverwege ook nog is last kreeg van een blessure was ik er eigenlijk wel klaar mee. Gelukkig heb ik een hoop mensen die mij de spreekwoordelijke schop onder de kont gaven en super veel vertrouwen in mij hadden, dat scheelt en hoop!

Als je voor een goed doel loopt dan moet je natuurlijk geld inzamelen. Dat vond ik erg lastig, naast familie en vrienden moest ik dit keer ook verder gaan. Ik had flyers opgehangen op mijn werk en deelde daar ook flyers uit. Daarnaast heb ik aandacht er aan besteed aan mijn blog. Met het inzamelen van het geld wordt je wel met je neus op de feiten gedrukt. Vrienden waarvan je had gehoopt (of verwacht) dat die wel een klein bedrag zouden doneren hoorde je niets van en van sommige mensen verwacht je het niet en krijg je toch een klein bedrag. Ik had de methode van ik vraag het 1x doneer je niet, geen probleem. Sommige mensen zijn het glad vergeten en dat kan gebeuren.

Al met al vond ik het een hele leuke ervaring, ik zou het zo weer doen, maar als ik volgend jaar weer mee ga lopen ga ik gewoon voor de ouderwetse inschrijving. Want de spanning van een wachtrij lijkt mij toch eigenlijk ook wel heel leuk!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.