Project Damloop 3.0: How it goes!

IMG_4610

Yes yes, tijd voor een project Damloop update, want behalve de aankondiging dat ik de Damloop ging lopen. En zoals gewoonlijk…gaan mijn Damloop voorbereidingen niet echt perfect!

Rennen in de warmte
Het zal je vast niet ontgaan zijn maar…het was warm! Gelukkig is de temperathuur nu iets behandelbaarder, maar met de warmte was het voor mij moeilijk om te trainen. Ik deed mijn training op maandag in de avond en op woensdag in de ochtend als ik vroeg wakker was, maar verder dan dat kwam ik niet. Nu het weer wat koeler is kan ik mij een stuk beter voorbereiden op de Damloop.

Ziek
En toen werd ik ineens ziek, ook dat kwam nog even tussendoor. Dat zat niet in de planning! Gelukkig knapte ik redelijk snel op maar daardoor kwam ik wel een beetje met mijn duurlopen in de knoei!

Duurlopen
Wat is dat toch met die duurlopen? Soms gaat het soepel en soms gaat het zoo lastig! Toen ik de 10km moest lopen ging dat zo moeizaam terwijl ik tijdens mijn halve marathon die 10km zo wegtikte. Het is soms zo lastig maar goed, we zijn onderweg en de langere afstanden komen er ook weer aan! We are getting there!

Fysiotherapie
En ineens moest ik ook weer langs de fysio! Ik heb de laatste tijd na het hardlopen last van mijn heup en tijdens het lopen heb ik last van mijn kuit. Dus nam ik het zekereren voor het onzekere en ging ik langs de fysio.
Mijn kuiten en hamstrings zijn nogal aan de korte kant (dat komt door het vele gewichtheffen) en trekken daardoor aan mijn heupen. Ik heb nu een flink aantal oefeningen gekregen om mijn heupen weer mooi te strekken zodat ze weer op lengte komen. Daarna gaan we verder kijken naar mijn heup.

Loopanalyse bij de fysio
Afgelopen weken ben ik een aantal keer naar de fysio geweest om mijn loophouding te analyseren en aan te passen. Ik maak te weinig gebruik van knieheffen en land als het waren te ver naar achter, daarnaast is mijn grondcontact met lopen te lang. Dus dat zijn we nu druk aan het aanpassen. Al die clinic van Robert hebben bij mij toch te weinig geholpen ;). Misschien toch nog meer lesjes volgen of beter luisteren de volgende keer.

Maar ondanks dit alles gaat het goed, ik ben benieuwd hoe alles gaat verlopen tijdens de Damloop. Ik heb voor het eerst besloten om te genieten tijdens het lopen en niet op mijn tijd te letten ben benieuwd hoe mij dat gaat bevallen. Ik hou jullie op de hoogte!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.