Race: Dam tot Damloop

9383E7BC-B5FD-4324-BF4F-0BD28B79B973
Mijn derde keer Dam tot Dam zit er op en deze keer was nog beter dan de voorgaande jaren, ondanks het weer dwars zat.

IMG_5700
De wekker ging gigantisch vroeg om 07.00 uur, maar we waren daarvoor al wakker. Iets na 08.00 uur namen we de trein naar Amsterdam om een uurtje later weer uit te stappen in Amsterdam. Als eerste gingen we naar het Movenpick hotel. Daar zat Right to Play en ik zou lopen in het shirt van Right to play, na een leuk kennismakingsgesprek en een kort omkleedstop (inclusief toiletbezoek) liepen we weer naar de start. We hadden eigenlijk nog alle tijd en besloten ergens warm te gaan zitten, daar ons van onze warme lange broek te ontdoen en de tassen ingeleverd, eigenlijk ging dat ook allemaal heel soepel en zo liepen we naar de start. Vriendlief vraag wat ikĀ  wil lopen, ik zeg 02.09 want dan ben ik sneller dan dat ik op mijn vorige Dam tot Dams ben geweest en het is realistisch. Oke, zegt die, doe gewoon rustig aan en we lopen verder naar het startvak. Maar eerst….Dixiestop! Ik stond in de rij toen ineens Saskia uit de dixie stapte en Deborah uit de andere naar wat knuffels was het tijd voor mij om mij te ontdoen van mijn laatste zenuwplasje en stonden we redelijk vlot in het startvak en de start ging ook nog redelijk vlot. Poncho uit en gaan.
ecaf08b4-a579-456f-b4da-0cc5abacf185
De eerste paar kilometers besloot vriendlief met mij mee te lopen en zo gingen we op weg. Vlak voor we de IJtunnel in sjezen zien we nog snel Maaike en Michel staan maar al snel verdwijnen we in de IJtunnel. De IJtunnel is in mijn gedachte korter en het is er nu al warm maar we gaan door. Als we de IJtunnel hebben gehad zeg ik tegen mijn vriend dat die moet gaan, hij vraagt of ik het zeker weet, ik zeg ja en hij schiet naar links en is voor dat ik het door heb uit mijn zicht verdwenen.
Ik loop eigenlijk lekker door en wordt aangesproken door Meike, Meike loopt haar eerste Dam tot Damloop, ik praat even met haar en ze schiet er vandoor.
606eca97-ba0a-49e0-a659-59b5edf505e3
Iedere drie kilometer neem ik een Powerbar snoepje en ik tel steeds af van 3 naar 1 en eigenlijk gaat het lekker, als ik de 5 kilometer doorkom kijk ik op mijn telefoon en zie ik dat ik de 5km in 34.37 minuten heb gelopen, holy shit! Ik ga snel, maar eigenlijk nog wel lekker! Ik loop verder door,

Op een van de langste straten waar wij heen moeten woont een collega, ik heb vrijdags compleet instructies gekregen waar die woont dus al snel zie ik het huisnummer en mijn collega, hij rent mee en vraagt hoe het gaat, ondertussen krijg ik een bidon met water van hem en houdt die mij droog met zijn paraplu, niet dat dat veel nut heeft want ik ben toch al zeiknat, hij roep dat ik een kwartier te vroeg ben (ik had gezegd dat ik rond 12.05 zou langslopen) sorry ik heb haast schreeuw ik lachend en hij stopt met rennen (later hoorde ik dat die echt net buiten stond toen ik er aan kwam, perfecte timing). Al die bekende langs de weg geven mij een boost en ik voel mij echt super goed! Ik weet dat bij kilometer 13 Petra langs de kant staat op naar 13 en ik geef een boost naar mijzelf.

Bij kilometer 9 krijgen we bananen ik neem er dankbaar een aan en terwijl ik deze op eet wandel ik even een stukje. Als ik weer ga rennen hoor ik onder een luifel, hey dat is Linda, ik kon niet zien wie je was. Want ik hoor weer mijn naam en dit keer zie ik wel wie het is, het is Jelle, ik geef hem een high five en loop weer verder.
97f00666-d929-4958-970e-8f61218a77a3
Als ik op mijn horloge kijk denk ik even dat ik zelfs mijn PR op de 10 km kan verbreken maar dan bedenk ik mij dat ik nog even door moet na die 10 km dus ik besluit gewoon lekker door te lopen. Ik passeer het 10 km punt in 01.10.29.

Het is wel zwaar, maar ik merk dat ik nog soepel loop en als ik op de dijk loop zie ik in de verte het Asics aanmoedigingpunt. Het enthousiastme van Petra zie je al van kilometers ver! En ik begin te zwaaien en al snel ziet Petra mij! Ik ren lekker door en geniet besef dat ik echt van ieder moment geniet. ook zie ik inmiddels dat vriendlief over de streep is! Nice! Ik ga nu een beetje aanzetten.

timefoto_canon-eos-7d-markii-f23287f930ee47d69898d3abc6f2b297_4251-2018-09-23-10-55-39.938468

Het aanzetten, of eigenlijk poging tot, lukt niet meer, ik loop een beetje door tot ik bij kilometer 15. Ik loop de 15km in 1.49.15 en dan kom het besef…ik kan dit in 2 uur lopen! OMG hoe kan dit? Sinds wanneer ben ik sneller geworden op de 15km? Wat is dit? Terwijl ik dit allemaal bedenk komt het nog 500 meter bordje in zicht oke, aanzetten Lin, maar nog steeds kan ik het niet! Maar ik bereik de Finish! In 1.57.25 kom ik over de finish.

IMG_5725

Even weet ik het niet meer, maar het is makkelijk, gewoon rechtdoorlopen. Ik haal mijn medaille op en mijn flesje drinken, vervolgens ga ik door naar de tassen waar vriendlief belt en zegt dat ik vlak bij hem ben. Dat klop, ik sta iets achter hem.
Snel die natte kleren uit en we lopen naar het Dam tot Dam park, daar komen we Nicole tegen, ik verpest even haar Selfie (graag gedaan, Nicole) ondertussen lopen we naar de bussen, we zijn moe en lopen door. We hebben een zitplaats in de bus en ook als we bij de trein aankomen naar Utrecht Centraal hebben we een zitplek, gelukkig, als we langs Amsterdam komen regent het keihard en zien we mensen starten, ik ben blij dat ik het gehad heb.
55940246051__C9F3AF06-E625-44D5-8D08-945C34412EB7
Eenmaal in Utrecht aangekomen halen we een Sucijsbroodje, heerlijk warm! We eten het broodje en voor we weten staan we voor de deur van ons huis waar we onze schoenen en sokken uitgooien en douchen om warm te worden. Daarna gaan we in joggingspakken en al in bed liggen want we hebben het nog steeds koud! Ik kom er om 18.00 uur uit om de pizza te halen maar om 21.00 uur liggen we de alweer in!

Dam tot Dam je was weer super tof ik heb van je genoten ondanks de regen en misschien….tot volgend jaar!

Hoe ging jouw Dam tot Damloop?

XoXo

4 thoughts on “Race: Dam tot Damloop

  1. runningmaaike

    Afgelopen weekend voor het eerst mee gedaan met het evenement! Echter liepen wij niet de Dam tot damloop maar de Damloop by night! Het was een fantastische ervaring! Ik ben er zo enthousiast door geworden dat ik inmiddels ook mijn eigen hardloopblog en Instagram account heb opgericht. Jou blog inspireert mij altijd en dat heeft het altijd gedaan. Wat heb je een goede tijd neergezet! Liefs, Maaike

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.