Race: De 10 kilometer van de CPC

IMG_1482
Afgelopen zondag was het tijd voor de CPC. Ik had CPS zelf nog nooit gelopen, maar mijn vader en zus hebben al 2x eerder de 5km gelopen en het leek mij ook wel een leuke run. Dus besloot ik mij in te schrijven voor de 10KM.

Zondagochtend al vroeg op en een half bakje kwark met Granola aan het opeten, mijn tas heb ik zaterdag al ingepakt dus dat scheelt. Snel op pad en 1 uur en 20 minuten in de trein want met de stoptrein kunnen we rechtstreeks naar Den Haag.

We zijn ruim op tijd in Den Haag mijn vader en zus gaan naar het startvak en dan is het voor mij wachte geblazen, gelukkig verveel ik mij niet, mijn moeder is ook mee en we zijn kletsen, al snel kwamen we wat bekenden tegen en rond kwart voor 12 kwam Joyce. Joyce moest lopen in een rustige hartslag en zou met mij meelopen.

Nadat Joyce zich had omgekleed liepen we naar de startvakken en gingen we startvak 1 in. Terwijl ik eigenlijk in twee zou moeten starten, sorry ik lette niet op:) Om 12 uur klonk ons startschot en gingen we op weg.
86f2de54-f0ef-4265-a120-05d0762bc1ac
Ons doel was om te  lopen rond de 7 minuten en dat ging de eerste 2 kilometers al mis want wel liepen de eerste kilometer in 6.37 en in 6.58. Op zich niet erg. Maar stiekem baalde ik, vooral die eerste kilometer die was te snel! Ik wou rustig starten en dit was alles behalve rustig!

Al vanaf kilometer 1 leek het wel of Joyce spraakwater had ingenomen want ze bleef maar praten en zolang we konden praten ging het goed! Dat was wel zo maar toch….ik wou eigenlijk wel wat rustiger aan doen want tenslotte was dit een soort van training.

Kilometer 3 werd gelopen in 7.15. Aaa we zakken al flink! Ik weet ook niet wat het was maar ik had het zwaar maar toch gingen mijn benen wel, misschien door de snelle start, we lagen nog steeds op ramkoers voor 1.10 op de 10.
69156aaa-e68c-4d2e-8cea-7085e91a8219
De vierde kilometer liepen we in 7.11 en de vijfde in 7.09 Als je nagaat dat je dan heuvel op loop geef mij dat best wel een beetje vertrouwen voor Luxemburg. Aangezien daar alles op en af gaat. Dit heuveltje ging mij behoorlijk makkelijk af. Daarna gingen we heuvel af en ook dat ging redelijk soepel want kilometer 6 liep ik in 7.10. Zie je die stady pace is er wel alleen moet die er vanaf het begin komen en niet pas rond kilometer 4!

Maar goed, we gingen lekker verder Joyce pakte nog een bejerthe water en die dronken we op. Ik had niets te klagen, Joyce die honderuit praat zodat ik geen pijntjes voel en af en toe maakte ze ook nog een fotootje van mij terwijl ik liep…handig! Kilometer 7 liep ik in 7.15
cf7b5cba-7d35-4055-b689-6dec507b0965
En toen werd het zwaar, Het was ineens heel zwaar. En Joyce maar roepen, kom op Lin het is alleen maar rechtdoor, maar het kon mij niets meer boeien ik moest lopen. 7.33 zolang deed ik over kilometer 8.

Kilometer 9 werd er niet veel beter op want het zonnetje was inmiddels doorgekomen en ik had het warm! Had ik toch die korte broek aan moeten trekken in plaats van die driekwart? Ik liep kilometer 9 in 7.32.

In de laatste kilometer zag ik in de verte wat geels, met veel pijn en moeite vroeg ik aan Joyce is dat de finish? Eh…nee zei Joyce dat is de start de finish is links om de hoek. Maar weet je dat je cadans ook omhoog gaat. Ja dat weet ik! En ik begon hard te lopen, Joyce kon nog net vragen of ik samen wou finishen of niet, samen zei ik we hebben dit samen gedaan en ik ging weer iets harder. Eenmaal de hoek om leek het wel alsof ik peper in mijn schoenen had. Ik vloog over de laatste weg. Ik ging zo hard dat ik mijn adem en mijn hartslag totaal niet meer onder controle had. wat zich uitte in een mooie kokhals reflex tijdens het finishen. Ik drukte mijn horloge op stop en 1.11.04.
d5ed9881-4044-4ea8-84f8-4dd764c60465
Nu een paar dagen later, ben ik trots op mijn medaille maar ik ben niet helemaal trots op mijn prestatie. Stiekem vraag ik mij af had ik sneller gekunt? Had ik toch die 1.10 kunnen halen? Mijn benen deden de volgende ochtend zeker zeer. Maar ik weet niet, iets in mij zeg dat ik het sneller kan.

Al met al heb ik het ontzettend leuk gehad! Joyce die bijna 10 km alleen maar kan kletsen (hoe dan?) en gewoon gezellig rennen.

Mijn vader is nog in beeld geweest bij TV west (hier het filmpje) en het was ontzettend leuk! Ik heb heel veel zin in de volgende hardloopwedstrijd!

XoXo

1 thought on “Race: De 10 kilometer van de CPC

  1. Ismay Mars

    Jammer dat je net niet in 1.10 heb kunnen finishen, maar ik vind dat jullie het echt super goed hebben gedaan! Heel netjes gelopen, misschien iets te snel van start, maar goed. Er is altijd een volgende keer. Volgende keer halen jullie het wel, dat weet ik zeker! Jullie mogen trots zijn op jullie prestatie!

    Reageren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.