Race: De kwart van Egmond

_65A6395
14 januari, een datum die dik in mijn trainingsschema stond en dik in mijn agenda, het was namelijk tijd voor de kwart van Egmond!

IMG_0638
Om 7.00 uur ging de wekker (oke 6:50) en ik was gelijk wakker. Top! Terwijl ik bezig was met aankleden maakte ik vriendlief wakker, hij zou meegaan maar bleef wel erg lang liggen en ik was zenuwachtig en dan moet je mij niet tegen gaan werken. Dus hop bed uit! Ik maakte het ontbijt klaar voor ons beide en na het ontbijt gooide ik het laatste in mijn tas (bananen) en om precies 8.00 uur stonden mijn ouders voor de deur met mijn zus tijd om naar Heiloo te gaan!

De reis liep voorspoedig en als snel waren we in Heiloo, vonden we een parkeerplek, hadden we een bus en stonden we in eigenlijk al heel snel in Egmond. Ik kwam Simone en Wendy tegen van de rokjesdag en na even gedacht te hebben gezegd gingen we allemaal onze kant op. Zij naar startvak zwart en ik naar startvak blauw samen met mijn zus. We stonden vooraan in het startvak en al snel zagen we Nathalie. Dus even kletsen en langzaam schoven we naar voren. Uiteindelijk mochten we snel starten, het starten ging namelijk heel geleidelijk wat het extra fijn maakte. Maar goed! Ik ging al snel over de startlijn, drukte mijn horloge in en ging er vandoor!

IMG_0666Al snel kwam ik mijn ouders en vriendlief tegen deze stonden echt vlak voorbij de lijn. Gelukkig is vriendlief 2 meter en steekt die overal bovenuit zo kan je hem makkelijk vinden even zwaaien en weer door. De eerste kilometer vloog ook voorbij in 6 minuten en 7 seconden legde ik de eerste kilometer af. Al snel mocht mijn warme hoofdband af en maakte die tijd voor een haarbandje, terwijl ik daar mee bezig was kwam ik Joyce en Mirjam tegen, ook daar kon ik nog vrolijk naar zwaaien en lachen. Het ging best wel soepel! Ik probeerde wat gas erug te nemen want ik wist nog dat het strand er aan kwam en ik had mijzelf ingezet op rond de 7 minuten per kilometer en ik ging te snel want deze kilometer 2 liep ik in 6.32, ik ging al langzamer!

Kilometer 3 ging het gas er een klein beetje weer op want ik zag het strand al langzaam in beeld komen met een tijd van 6.27k. ging ik het strand op.

Ik had voor mij zelf besloten om rond een tempo van 7.30 te lopen, gewoon rustig aan en genieten, ik kom uit het midden van het land en zo vaak loop ik dus niet op het strand. En eerlijk…ik zag ook best op tegen het strand. Maar dat viel mij eigenlijk alles mee. Het strand was goed hard door de eb dus ik liep eigenlijk liep ik best wel lekker, ik dacht nog bijmijzelf dit valt best wel mee, strand af ging goed dus strand op zal ook wel goed zijn, kilometer 4 en 5 volbraht ik in 7.59 en 7.18, inderdaad mijn tempo ging omlaag maar nog steeds te hoog.

11f76a36-27eb-4d32-b98a-2f6760efa2a4En toen kwam die gevreesde duin omhoog met mul zand, de duin die je sowieso lopend moest volbrengen! De duin die mijn hartslag omhoog deed schieten! Niet normaal, ik beklom de duin dus ook lopend (zoals iedereen) en probeerde mijn hartslag in de toom te houden, een man sprak mij aan en vertelde wat er nog allemaal zou gaan komen. Ik wil eigenlijk nooit weten wat er gaat komen, maar ik begreep naast deze duin (die al rot genoeg was) kregen we ook nog 3 flinke heuvels voor onze kiezen. Ik liep de duin op en af in 9.44 ik had een hoop tijd verloren.

Ik had wat moeite met mijn ademhaling onder controle te kijken en daardoor liep ik te klungen, dan maar even op instastory. Kilometer 7 liep ik in 08:06

Oke, nou genoeg aangekloot Lin, even schouders eronder die drie kilometer kunnen wel! Hop hop gas erop! En vol goede moed ga ik door! Ik loop kilometer 8 en 9 dan ook in 7:17 en 7.24.
IMG_0711
Zelf had ik gehoopt op een tijd rond de 1.15 maar ik zie al dat het niet gaat lukken. De moed zak mij een beetje in de schoenen, maar ik wil niet opgegeven want ik hoef niet meer zo ver! Ik hoef nog maar 1 kilometer en ongeveer 500 meter! Ik zet door! Kilometer 10 loop ik in 7:52. Op naar de laatste 500 meter!

We lopen een klein stukje van dezelfde weg terug en ik denk steeds huh? Dat kan niet, de weg is veel langer dan 500 meter! Ik zie hotel Zuiderduin en weet dat daar een flink aantal loopmaatjes aan het wachten zijn tot zij mogen starten. En waarom staat die Sauconyboog zo raar, o, wacht dat is de finish, nu echt even gas erop! De laatste 800 meter en ik ben over de finish! Mijn tijd: 1.18.52.

Ik baalde…ik had zo gehoopt dat ik rond de 1.15 zou gaan lopen, maar als ik vriendlief zie ben ik best wel trots ik heb het gedaan! Als ik hotel Zuiderduin in loop, loop de halve marathon groep van Jaybird net naar buiten Ik krijg en flink aantal knuffels en heb gemengde gevoelens, want wat had ik graag 4 minuten sneller willen zijn.

Nu een dikke week later ben ik trots, ik liep mijn 10 kilometer in 1.13 en dat is best netjes, de volgende 10 ga ik gewoon in 1.10 lopen ( o jeej wat zeg ik nu), Nu door trainen voor de halve van luxemburg! Ik heb er zin in!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.