Race: De Singelloop

40CF6DEC-5249-4D9D-8237-8D8FE20C8030
Zondag 7 oktober was het tijd voor de Singelloop Utrecht een loop die ik, ondanks dat ik jaren in Utrecht heb gewoond, nog nooit had gelopen. Tijd om daar verandering in te brengen!

De zondag begon vroeg, namelijk om 8.00 uur: we gingen startnummers halen om 9.00 uur zat in in de auto, om 9.30 had ik mijn startnummer (en die van vriendlief) en om 9.55 ben ik weer thuis!

Ik pak mijn laatste spullen in en rond half 12 pak ik de trein naar Utrecht, op station ontmoet ik Gaby, zij loopt vandaag de 10 km en ik de 5 en we lopen mee met de school van mijn moeder.
Om 12 uur zijn we bij het afgesproken cafe en maken we ons klaar voor de 5km. Al snel moeten we naar de start.

IMG_7215

Ik start samen met vriendlief in startvak 2 en de rest van de school in startvak 1. Op zich vind ik het niet erg. Als het startschot ga en ik (denk) dat ik over de mat ga vraag ik mij af waarom iedereen nog wandelt. We zijn toch begonnen? Tot de omroeper zegt dat we nog niet bij de start streep zijn. Vriendlief lacht mij uit want ik was al bezig met mensen inhalen (oeps sorry). maar uiteindelijk mogen we ook weg.
Wat mij op valt is dat het gelijk breed is.  Ik heb gelijk de ruimte om lekker te lopen! Dit vind ik heerlijk!

We draaien van het Maliebaanveld, de Maliebaansingel op en vervolgens de Nobelstraat, daar staat onze “fanzone” ik zie Gaby en ik zwaai inmiddels ziet mijn moeder mij ook. Met een dikke smile liep ik langs. De eerste kilometer liep ik in een tempo van 6.14. Even tempo terug want ik moet nog door.

IMG_8315

Ter hoogte van het Neude haal ik mijn zus in. Ik vraag aan haar hoe het gaat, als ze twee duimen opsteekt weet ik voldoende en ga ik door. Niet veel later haal ik mijn vader in, ook daar stel ik de vraag. Hij lacht, ik zie dat als een teken van ja en loop door. 
Kilometer 2 loop ik in 6.38.

In de verte zie ik het volgende bekende shirtje opdoemen, ook deze kan ik inhalen en zo sjees ik door kilometer 3 heen. Deze loop ik in 6.25. 

Ik merk dat ik mij super goed voel en nog belangrijker, mijn benen voelen ook super goed, ik besluit om mij te focussen op Nuovo shirts telkens als ik er eentje zie loop ik er heen, haal ik ze in en laat ik het tempo iets zakken om bij te komen. Maar niet te weinig laten zakken, want ik voel mij super goed! Kilometer 4 loop ik in 6.29.

Ik loop nu dus in de laatste kilometer en nog steeds voel ik mij heel erg goed. Mijn mind is alleen wel een beetje met mij aan het fucken want ik hoor mijzelf denken, je mag nu wel rustig lopen, je bent er bijna. Maar ik wil het niet! Een sprintje zit er niet meer in! Maar ik loop lekker! 

IMG_8336

Ik probeer nog een klein beetje aan te zetten en met 6.28 over km 5 kom ik over de finish.
Ik druk mijn horloge op pauze en kijk, ik moet nogmaals kijken want dit kan niet!
Ik heb 32.20 gelopen over 5km, ik ben vriendlief, die onderweg is naar het cafe en ook een super tijd heeft neergezet.

Ik ben redelijk verbaast want ik ben al tijden niet bij deze tijd in de buurt geweest! De week voor de Singelloop had ik Gaby aan de telefoon en zei ik nou als ik in de buurt komt van de 35 minuten mag ik blij zijn en nu loop ik deze tijd! Ik ben flabbergast want dit had ik niet verwacht.

Dik tevreden loop ik terug naar het cafe, waar we nog de 10km gaan aanmoedigen. Daar moedig ik Gaby aan die ook een super mooi tijd zet. Hierna gaan we richting huis (in de inmiddels stromende regen) eenmaal thuis douchen we allemaal waarna de man van Gaby zich ook meldt bij ons thuis. 
Met zijn alle gaan we naar mijn ouders die een complete hamburgerparty op touw hebben gezet en we eindigen de avond in alle gezelligheid!

Op naar de volgende run want deze was wel heel fijn en smaakt naar meer.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.