Race: De vijf van haar

188d5ba4-5eab-427e-963e-3821c3a42c10
Maandag 15 april, een berichtje van mijn zus, ga je mee de 5 km van Haar lopen? Ik app terug dat ik even moet overleggen met Ramon en dat ik erop terug kom. Dinsdags kom ik er op terug, ik ga mee de 5km lopen, mijn eerste wedstrijd na Berlijn. Alleen vergat ik even naar het weerbericht te kijken.

Al snel is het ook duidelijk dat ik flink mijn tempo wil opschroeven, namelijk tussen de 6.15-6.30 per kilometer wil ik lopen. Frouke van de RunningAngels wil mij wel hazen. Niet veel later sluit Scarlet zich aan en op de dag zelf hoor ik dat Deborah en Laura ook aansluiten, van 2 naar 4 hazen. Dat zijn er een hoop.
Ik vergeet nog steeds het weerbericht en als ik vrijdag naar het weer kijk en ik zie dat het kwik rond de 25 graden zal stijgen, zakt de moed mij in de schoenen, hoe ga ik dit voor elkaar krijgen? Gelukkig zijn mijn haasjes de positivo’s zelve en al snel krijg ik de komt wel goed schatjes om mijn oren. Oke komt wel goed schatje.

2de paasdag om 10.30 zal de taxi (oftewel mijn vader) voorrijden, om 10.10 lig ik nog in bed, ontbeten heb ik wel, maar mijn motivatie is ver te zoeken. Als ik dan eindelijk mijn bed uit kom trek ik gelijk mijn hardloopkleren aan en pak ik een tas met mijn slippers, wat geld, aftershokz, SPIbelt en water. Voor de rest neem ik niets mee. Om 11.15 zijn we op de parkeerplaats en al snel (een klein half uurtje) zijn we op het evenemententerrein.
9abccfac-c8f6-4e1b-9622-7cae51566737
Al snel heb ik Scarlet gevonden en lopen we het startvak in, even later zie ik Celeste het startvak inlopen even een knuffel halen en weer door. En niet heel veel later volgen daar mijn overige hazen.
Om 12.15 gaat het startschot en nog geen 30 seconden later ga ik over de startstreep. Ready or not here i come!

De eerste kilometer gaan we gelijk on fire! Frouke heeft het gaspedaal ingedrukt, later hoor ik van Deborah dat ze dat deden om een marge in te bouwen (die we ook echt nodig hadden). De eerste kilometer is in de Schaduw en dat is heerlijk! Ik heb vanaf het begin al moeite met mijn ademhaling en het smalle pad in het begin helpt ook niet mee. Maar goed stuk zet ik door, ik heb mijn Aftershokz op dus ik hoor de meiden, maar ik weet mij eigenlijk ook goed af te sluiten lekker.

Als de eerste kilometer voorbij is weet ik ook dat ik over 1000 meter vriendlief ziet, want rond kilometer 2 staat hij en dus tel ik af, ik probeer ondertussen nog wat schaduw te vangen, maar het wordt steeds minder en daar ben ik ook minder blij om, het tempo is gelukkig ook iets gezakt, ik mag van Frouke niet meer op mijn horloge kijken, maar de datafreak in mij heeft daar toch iets moeite mee, ik besluit mijn horloge daarbij op de tijd te zetten zodat ik het niet meer kan zien.
fb9bd3e3-c113-40aa-8bd7-a3e8cff56efb
Kilometer 2 en ik zie vriendlief, maar mijn ademhaling is nog steeds zwaar, ik vraag of iemand vriendlief wil roepen, Deborah besluit te fluiten, maar net op het moment komen er ook 2 EHBO’ers langs op de fiets die het zien als een soort waarschuwing en die beginnen zich om te draaien, Deborah zegt nog iets dat het niet naar de EHBO’ers is maar naar de wielrenner, dat is vriendlief zijn que we weten er allemaal lachend op te staan. Zo die zit in de pocket.

Vanaf kilometer 2,5 vergaat het lachen mij echt, ik heb het ontzettend zwaar en wil af en toe zelfs wandelen, van Scarlet mag het niet en steeds als ik ga wandelen zegt Scarlet dribbelen Lin, dribbelen. En zo kan ik niet wandelen, ik wil ook niet wandelen maar het is zo f$$%&^% warm. Frouke weet mij op te peppen met de mededeling dat we bij Kilometer 3,5 weer de schaduw in gaan.

En ze heeft gelijk we gaan de schaduw in, inmiddels komt ook de ballon van 32 minuten voorbij en deze mag ik niet meer loslaten van de dames, ik probeer mij vast te bijten in de ballon (zelfs zo dat ik hem tegen mij hoofd krijg) Deborah zegt nog bijt in die vrouw vast  en even twijfel ik of ik het echt moet doen, maar ik ben geen kanibaal, dus weet ik mij in te houden. Laura roept Ondertussen dat het goed gaat, Scarlet roept adem in adem uit en Deborah en Frouke roepen vastbijten Lin, vastbijten. Nu ik het zo opschrijf moet het er ontzetten komisch gezicht zijn geweest, 4 mensen die de eentje helpen, wie zegt dat lopen geen teamsport heeft ons nog nooit gezien!
079883df-050c-400a-87d2-d2fcb94db548
Bij kilometer 4 gaat het mis, ik begin te kokhalzen en raak daardoor eigenlijk een beetje in paniek. Deborah heeft het gelijk door en kalmeert mij, na 300 meter gaan we weer verder, die laatste 700 meter kan ik ook wel. Frouke reikt haar hand uit en ik pak deze aan, Deborah begint te filmen en je ziet aan mijn gezicht dat ik het zwaar heb (het filmpje bespaar ik jullie want de foto’s zeggen genoeg). Maar ik weet de finish te bereiken in 32.43!
IMG_3097
Deze tijd heb ik in tijden niet meer gehaald! Ik ga op de stoep zitten (ik moet altijd even zitten na het lopen). Scarlet geeft mij wat water en een spons en eigenlijk kan ik al redelijk snel weer op de been, daar gaan we terug naar het evenemententerrein waar iedereen zijn eigen weg weer gaat.

Lieve meiden, ik heb ontzettend genoten en jullie hebben gelijk, ik ben trots op mij zelf, de volgende keer hazen met een graad of 15?

XoXo

1 thought on “Race: De vijf van haar

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.