Race: GemertCityRun

 photo IMG_7822_zps9sb5wwgc.jpg
Enige tijd geleden kreeg ik een mailtje in mijn inbox of het mij leuk leek om de Gemert City Run te gaan lopen. Samen met mijn zusje en mijn vader ging ik naar Gemert en liep ik daar dus de Tweede Gemert City Run.

Vooraf wist ik mij geen voorstelling te maken van de Gemert City Run, ik dacht dat het iets was als de Loop door Houten maar daar had ik mij flink in vergist, dit was veel groter en veel gezelliger.

Als eerste al het parkeren, het parkeren was in een mega groot veld waar een gezellig treintje stond, een elektrisch treintje die zichzelf opladen met zonnenenergie. Met het treintje werden wij naar het Ridderplein gebracht. Daar konden we ons startnummer ophalen bij Cafe Dientje. ook dit was super goed geregeld want we hadden snel ons startnummer en kon het wachten beginnen. Niet dat dat saai was hoor! Want er stond een grote tent waar je wat kon drinken en er was een dj die gezellige muziek draaide.
 photo IMG_7824_zps1fj9mi0t.jpg
Al snel begon de 1500 meter kids run met een warming-up, dit was heel schattig al die kindjes heel hard hun best doen en het echte werk moest nog beginnen voor hen. De kinders werden weg geschoten en wij konden het op een afstandje volgen via een groot scherm. Ondertussen gingen mijn vader, zus en ik naar de start. Ik had besloten om rond de 33 minuten te lopen, dit was voor mij een lekker tempo waar ik gewoon lekker kan lopen.
 photo IMG_7844_zpsn1evkuae.jpg
Het startschot ging en weg was ik, natuurlijk was mijn eerste kilometer ook gelijk de snelste namelijk 5.10, ik moet echt leren doseren want daar ben ik nog steeds niet goed in. Maar goed, het tempo kon dus aardig zakken. We liepen langs de kerk door naar de hoofdweg en liepen eigenlijk zo het rondje van de kidsrun, maar wij gingen onder de finish door naar de andere kant van het plein, ik liep nog steeds lekker en mijn tempo had ik inmiddels ook iets laten zakken (wat ook de moest) we liepen dus langs het plein de andere kant op en ik zag allemaal lopers mij tegemoet komen, he wat leuk dacht ik nog! Ik zie zo mijn vader en zus lopen (deze liepen achter mij) dan kan ik ze aanmoedigen. Maar in plaats van dat we om een paaltje draaide ofzo gingen we rechtaf een woonwijk in, dit was ook erg gezellig want er stonden overal mensen. We kwamen langs het waterpunt ik pakte een bekertje en dronk er wat uit, mijn tijd was nog redelijk stabiel, Maar doordat ik besloot wandelend mijn water op te drinken verloor ik hier wat tijd. Dat gaf niets zag ik want ik had door mijn snelle eerste kilometer aardig wat tijdwinst gemaakt. Ik liep weer verder en eigenlijk liep ik gewoon heel lekker. We kwamen bij de laatste kilometer deze was iets zwaarder, maar ik wist vol te houden, uiteindelijk kwamen we weer op de Kasteellaan, ik wist dat dit de laatste kilometers waren, gevolgd door het start finish plein. Bij het start finishplein stond Patricia van JustKeepRunning, ze wist nog snel een foto te maken en ik trok een klein sprintje naar de finish en zette mijn horloge stil. Ik nam mijn medaille aan en nam een flesje water. Inmiddels had de Gemert City Run mijn tijd al op facebook gepost, dat kon je namelijk instellen via de app. Ik had 32.04 over deze 5 km gelopen! Ik was dik tevreden! Ik besloot naar de tent te lopen om te wachten tot mijn vader en zus aan zuoden komen, maar het begon te hozen qua regen. Ik besloot onder de tent te schuilen met zicht op het scherm, het scherm gaf namelijk aan als er iemand op de Kasteellaan aan kwam en zo kon jouw hardloper supporteren! Ik zag mijn vader sprong uit de tent en riep met heze stem (waar kwam die vandaan) Go papa Go! Ik rende het laatste stukje nog met hem mee en ook hij kwam over de finish. Samen rende we terug naar de tent want inmiddels was er een heuse wolkbreuk boven Gemert los gebarsten! En mijn zus liep daar in, al snel zagen we mijn zus aankomen, beide sprongen we weer uit de tent en hielpen we haar naar het laatste stukje naar de finish! Daarna snelde we snel naar cafe Dientje om droge kleren aan te trekken, inmiddels was het water/wolkbreuk weer verdwenen en op de terugweg kwamen we Sjoukje nog tegen.
 photo 9129F399-CA7F-45B6-B5DF-5BE28854B73B_zpswuadghxi.jpg
We liepen naar de auto (het was namelijk niet zo heel ver open, maar he, dat treintje was leuk op de heenweg). En gingen terug via Rosmalen, want er moesten eiwitten ingenomen worden in de vorm van een big mac Chicken. Daarna reden we nog verder naar huis.
 photo IMG_7841_zps3b0funbh.jpg
De Gemert City Run is echt ontzettend goed georganiseerd! Na de run was er nog het foute Qfeest, helaas konden wij niet blijven omdat we nog een eindje terug moesten rijden, maar de volgende keer zal ik zeker blijven hangen!

Ik wil de organisatie bedanken voor het verlenen van mijn startbewijs en ik meen het dit is echt een toprun!

XoXo

1 thought on “Race: GemertCityRun

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.