Race: Ladiesrun Leiden

Afbeeldingen41
Vrijdag 1 september was de Leiden Ladiesrun, een run die al maanden in mijn agenda stond!

De Leiden Ladiesrun stond al maanden in mijn agenda! En ik had er ook gigantisch veel zin in! Want de Ladiesrun is in de buurt van Gaby en we zouden gezellig met zijn drieen gaan want mijn zus ging ook mee!

Maar we gingen niet rennen voordat we pannenboeken hadden gegeten, ik maakte het beslag en Gaby maakte de pannenkoeken, na 5 (oeps) pannenkoeken zat ik vol, we kleden ons om en gingen in de auto op weg naar Leiden. Tijdens deze rit kwam natuurlijk het foute uur op en na een flink potje mee bleren, was ik klaar voor de wedstrijd ik had er zin in! We haalde ons startnummer op en na een poosje gewacht te hebben, namen we afscheid van Gaby (zij liep in het wedstrijdvak) sloten mijn zus en ik ons aan bij de “gewone” meute.

Al snel ging het startschot en werden we naar voren geleid, dit ging via een trechter zodat je de ruimte had op het parcour! Dat is wel zo fijn! Dan loop je elkaar niet voor de voeten! Ik zag nog een glim van mijn zus en weg was ik. Ik zou tevreden zijn als ik rond de 35 minuten binnen zou komen. Dat is prima, de trainingen gaan niet zo best en ik dacht gewoon voor de lol lopen! De eerste kilometer ging, zoals altijd, veel te hard van start! Ik liep de eerste kilometer namelijk in 06.01 minuten. Dit was te snel, maar ik voelde mij goed! Dus waarom niet door gaan!
Ik liep de tweede kilometer in 06.18 nog steeds heel snel! Maar ik voelde mij echt super goed! Wat was er aan de hand?
Tussen kilometer 2 en 3 begon ik steken in mijn zij te krijgen….nee!!! Net nu! Ik loop net zo lekker! Oke, span je buikspieren aan en gaan met die banaan Linda! En inderdaad de pijn in mijn zij werd minder. Bij kilometer 2,5 was het waterpunt daar ging het wat rommeliger! Ik pakte wat water en ging daarna weer verder. Het werd iets lastiger, de weg was smaller, maar ik kon het allemaal nog handelen, Ik liep kilometer 3 in een tijd van 6.36.

Het ging gewoon nog steeds super lekker! Mijn tempo liep iets terug, maar dat gaf niet, mijn benen voelde nog steeds super goed en eigenlijk was ik een beetje perplex dat het juist zo goed ging, ik heb zo lang niet getraind…hoe kan dit? Ook mijn vierde kilometer vloog voorbij en die deed ik in 6.48.

En toen kwam de laatste kilometer! Ik had het warm (eerlijk) maar ik was zo trots op mijzelf! Ik had tijden niet getraind en het ging gewoon goed! Ik was echt wel moe, maar mijn benen gingen gewoon vanzelf en toen de finish in zicht zag met een roze loper en aan beide kanten een soort van fakkels vloog ik over de roze loper en finishde ik, mijn laatst kilometer liep ik in 5.11

En in 32.01 kwam ik over de finish….mijn eerste gedachte…he shit was ik maar twee seconden sneller dan liep ik in de 31. Mijn tweede gedachte, super goed gedaan, ik heb de laatste tijd niet getraind en was het vertrouwen tijdens de RoyalRun een beetje kwijt geraakt maar dit bied best wel perspectief. Al snel vond ik Gaby en moest ik toch even gaan zitten want ik had trillende beentjes. Niet veel later kwam mijn zus binnen ook die had het goed gedaan! We gingen nog even langs de fysio waar mijn kuiten even los werden gemasseerd en dat ging niet echt zachtjes maar was wel even nodig!

Daarna stapte we weer in de bolide van Gaby waar het foute uur weer werd gedraaid maar waar we toch een stuk stiller bij waren. We hadden ons best gedaan en geen zin meer om te zingen.

Het was super leuk en ik denk dat er een nieuwe traditie geboren is!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.