Race: Linschotenloop

d993d7a4-f671-4626-b1e9-882c4751aaf9
De laatste zaterdag voor kerst is er altijd Linschotenloop. Mijn zus en vader deden er vorig jaar aan mee en ik deed dit jaar voor het eerst mee met deze loop.

Vanaf Houten konden we in een stap door met de trein naar Woerden! Dat is al lekker, zo begint je reis redelijk relaxt. Nadat we in Woerden uitstapte konden we met de bus naar Linschoten en zo stonden we al lekker op tijd in Linschoten. Mijn ouders hebben vrienden in Linschoten wonen en ze wonen redelijk dichtbij bij de start en de finish, dus een plekje om om te kleden was er ook vrij snel.
Na een kopje koffie en een zenuwplasje was het tijd om naar de start te lopen. Daar waren we dus ook zo.
En eigenlijk voordat we het doorhadden ging het startschot en waren we op weg en al snel zag ik ook vriendlief, die vandaag mee ging als persoonlijke fotograaf.
f9915bd5-dedb-4621-b86f-691b16753861
Het oorspronkelijke plan was om mijn zus te hazen naar een PR. Dus gingen we keihard weg. Te hard. Mijn zus keek op de horloge en haar ogen gingen wijd open staan. “We gaan te snel!” “I know, laat je tempo maar wat zakken, we hebben alle tijd” en dus deden we dat, de eerste kilometer ging daardoor ook snel voorbij namelijk in minder dan 7 minuten. Ik liet het tempo nog wat zakken, want we hadden genoeg tijd, daarnaast merkte ik dat mijn zus het zwaar had. Mijn vader daarentegen, die leek het helemaal niet zwaar te hebben, die liep een eind voor ons uit.
Ook de twee kilometer liepen we in rap tempo iets boven de 7 km en mijn zus had het echt zwaar, ze begon te wandelen. Ik stopte en zei: wil je dit echt? En ze begon weer te rennen (ik weet precies wat ik moet zeggen tegen mijn zus :)). Maar uiteindelijk zei ze ga maar ik trek het niet en ik knipte het denkbeeldige lijntje los.
f10edf51-9e2c-4003-99c5-b92aae3b0a52
Ik schoot naar voren en liep al snel naast mijn vader en vroeg hoe het ging, hij had het zwaar maar dribbelde gewoon door, de finish kwam wel was zijn antwoord. Oke en ik ging er weer vandoor.

Mijn derde kilometer liep ik in een tijd van 7.07, dit ging heel lekker, ik liep zonder al te veel moeite. Ik genoot echt ervan!

De laatste anderhalve kilometer is door de polder en er stond een flink windje wat we natuurlijk ook nog eens tegen hadden. Maar ondanks dat dat best wel zwaar was liep ik kilometer 4 in 07.06. Daar zag ik ook nog vriendlief want die had inmiddels een andere positie ingenomen om foto’s te maken.
8f49c7b8-8ad2-48ce-b302-e57cb3570b8c
En toen was het tijd om aan te zetten, ik merkte dat ik flink wat energie over had dus zette ik nog wat aan. Terwijl ik naar de finish liep kwam ik mijn moeder tegen die naar de finish aan het wandelen was. Hoi en doei! Ik sjeesde door. De laatste kilometer liep ik in 06.50.

En dan draai je de bocht door en heb je nog tweehonderd meter. Ik zette nog meer aan, hoorde Frouke mijn naam roepen (die liep zelf de halve marathon. Ik zwaaide naar Frouke en vloog over de finish. Ik tikte mijn horloge uit op netjes 37.00. Netjes, ik hou van afgeronde cijfers.

Ik wachtte op de rest van de familie en al snel hadden wij ons verzameld. Even een medaille foto en daarna snel terug naar het warme huis. Daar kregen we nog heerlijk appeltaart en niet veel later gingen we weer op huis aan.

Ook richting huis ging vlot, we hadden een bus vanuit Linschoten naar Woerden en vanaf Woerden weer de trein naar huis. Dat was echt super geregeld door de organisatie.

Eenmaal thuis zag ik dat mijn officiele tijd 37.01 was en stiekem kan ik dan balen van die ene seconde, maar aan de andere kant heb ik ontzettend lekker gelopen en dat is heel veel meer waard dan die ene seconden!

Heb jij in Linschoten gelopen? Hoe ging het jou af?

XoXo

 

 

1 thought on “Race: Linschotenloop

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.