Race: Loop door Houten

e4f62f15-39b0-4995-84cb-fa9c3c3685ed
De tweede vrijdag van juni al altijd de loop door Houten. Zo ook dit jaar! De tweede vrijdag van juni stond ik weer aan de start.

Ik vertrok iets eerder van mijn werk zodat ik op tijd thuis was. Vriendlief maakte eten klaar en terwijl ij bezig was kwam onze extra supporter Michelle binnen. Zij werkt in Houten en besloot ons aan te gaan moedigen. Al snel was het tijd om naar mijn ouders te gaan en met zijn alle naar het oude dorp om te starten. Al snel had ik het 30 minuten pacer gevonden. Daar zou ik bij blijven en ook al snel ging het startschot en waren we op weg.ff13b2b9-dd1a-4d3f-a87f-a081c67bb4ab
De 30 minuten pacer moest ik al snel laten gaan, ik wist dat het plan ambiteus was, maar dat geeft niet, ik besloot het tempo lekker te laten gaan en al snel was er een kilometer voorbij. ook Kilometer 2 vloog redelijk vlot voorbij. Dan draaien we mijn woonwijk in, altijd leuk altijd gezellig, al snel zie ik mijn buurtjes staan en zwaai ik even, niet veel later zie ik de eigennaar van het Griekse restaurant staan en ook hij zwaait enthousiasi (misschien kom ik daar toch te vaak). Gevolgd door de ouders van vriendlief. En dan draai ik mijn buurt weer uit en is er een waterpost. Ik wandel bij de waterpost om mijn bekertje op te drinken, maar die dingen zitten gigantisch vol, dus al snel gooi ik hem weg.

En daarna krijg ik mijn tempo er niet meer in, ineens heb ik het super warm. Ik probeer mijn tempo op te laten lopen maar het lukt gewoon niet meer. Ik merk dat ik heel moe ben.
IMG_3190
Uiteindelijk ga ik maar intervallen. Ik ren de brug op en de brug af, daarna krijgen we een kleine daling en daar laat ik mij naar beneden denderen. Omhoog is het meer een dribbel/snelle looppas, maar uiteindelijk kom ik op de laatste rechte weg naar het oude dorp. Als ik het bordje met nog 300 meter zie staan pers ik er een sprint uit die eigenlijk best wel snel gaat. En voor ik het weet ben ik weer over de finish en heb ik mijn zesde loop door Houten voltooid.

Ik loop naar mijn moeder, vriendlief en Michelle en met zijn drieeen wachten we tot mijn vader en mijn zus binnen zijn. Rond 43 minuten is de 5 kilometer afgelopen en zijn alle deelnemers binnen.

Ik finish uiteindelijk in 34.51 en voor het eerst in de afgelopen jaren zet ik geen pr op dit parcour voor mijzelf neer. Beetje balen maar ik weet waar ik weer naar toe kan werken.

Over een jaartje sta ik weer aan de start en ben ik sneller dan dat ik dit jaar was!

Heb jij de loop door Houten gelopen? Hoe ging die bij jou?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.