Race: Loop door Houten

 photo Afbeeldingen30_zpshzw8dctt.jpg
Afgelopen week was de race die ik al voor de vierde keer zou gaan lopen! De Loop door Houten, dit jaar was het doel om deze onder de 30 minuten te gaan lopen, maar dat liep even anders.

We beginnen bij de nacht van donderdag op vrijdag, ik word wakker met flinke buikpijn, dit is geen zenuwenbuikpijn maar echt buikpijn. De volgende uren bespaar ik je, maar het werd veelte vroeg vrijdag.
Vrijdag werkte ik de ochtend maar als ik in de middag thuis kom ga ik een uurtje slapen ik hou last van mijn maag. Ineens is de hel los in mijn darmen, ik twijfel wat ik moet doen. Ik moet sowieso een immoduim innemen en rustig aan te doen. Ik ga maar eten klaar maken.

Ondertussen komen Meike en Michel binnen, diep van binnen twijfel ik of ik de Loop van Houten moet gaan doen. Ik besluit toch te gaan lopen, ik laat mijn tijd varen en ga voor gezelligheid. Met zijn alle eten we risotto kleden we ons om en stappen we op de fiets. We willen redelijk vooraan in het startvak staan en dus lopen we gelijk in het startvak. Daarna begint het wachten.

Om 19.30 is het startschot en snel daarna gaan we er vandoor! Al bij de start merk ik het gelijk droge mond! En mijn broekje kruipt ook ineens omhoog! Zo irritant! Nou laat maar zitten!
Al snel kom ik de ouders van vriendlief tegen even zwaaien en weer door.
 photo Afbeeldingen31_zpsnnfaje7f.jpg
Mijn droge mond blijf maar mijn benen gaan als een speer! Af en toe krijg ik een pijnscheut in mijn maag en dus laat mijn tempo iets varen, rond kilometer 2,5 rennen we langs mijn huis, de buren staan er! Ik zwaai ze tegemoet. We gaan verder en komen bij een waterpost! Heerlijk! Ik loop aan de rechterkant van de weg (zoals het hoort als langzame loper) maar er staat maar 1 tafel en die staat links! Ik kom er niet bij en moet dus zonder water doorlopen! Ik weet dat ik dat kan, want het is vijf kilometer en dat train ik vaker zonder water, maar ik heb zo een dorst! Ik baal ontzettend hiervan, ik heb dorst en wil water, even wil ik terug lopen, maar eigenlijk heb ik daar ook geen zin in en ik besluit door te lopen.

Het baalmomentje van het water (zet twee tafels neer aan elke kant een en misschien meer dan  kleine tafel) zorgde er voor dat ik heel even uit mijn doen was! Maar waar ik normaal lang over kan tobben liet ik het dit keer redelijk snel los! Kom aan Lin, dacht ik bij mijzelf, bij de finish ik ook water! En dus ging ik door!

Ik zag de ballon van 30 minuten voorbij komen! Daar ga ik bij aanhaken! Maar dat lukte niet meer, de pacer was te snel voor mijn doen! Ik had te veel energie verbruikt! Ik liet ze langzaam gaan maar probeerde ze nog wel in het vizier te houden! langzaam liep ik verder. We moesten nog een brug onderdoor dat is een fietsbrug en de brug was echt killing! Omlaag ging nog wel maar omhoog schreeuwde mijn kuiten het uit! Want het was zwaar! Maar door het oude dorp in.

Bij het oude dorp weet ik altijd ik ben er bijna! Ik ben er bijna! En meestal kan ik er dan ook een sprintje uit trekken, maar zelfs daar heb ik de kracht niet voor! Ik loop gewoon door naar de finish en ben blij dat ik die bereik! Nummer 4 van Loop door Houten is binnen!
 photo Afbeeldingen32_zps2ruis2dv.jpg
Ik finish uiteindelijk in 31.56 en ben alsnog tevreden, met een rare maag kreeg ik er toch weer 2 minuten af van vorig jaar!
Vriendlief was met 21 minuten binnen en Meike en Michel volgen eigenlijk al heel snel achter mij en ook mijn vader en mijn zus laten niet lang op zich wachten!
We fietsen met zijn alle naar het huis van mijn ouders waar mijn moeder allemaal lekkere hapjes klaarmaakt!

De Loop door Houten was (op het waterpunt na) weer verzorgd tot de puntjes! Volgend jaar loop ik voor de 5de keer de loop door Houten en dan gaan we proberen om onder de 30 minuten te komen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.