Race: Marikenloop

 photo Afbeeldingen26_zps2dxjwdgv.jpgEnige tijd geleden had ik dus via Intersport een startbewijs van de Marikenloop gewonnen en vandaag mijn raceverslag.

Naast de kleding en de training van Robert Lathouwers (klik hier) ging ik ook de Marikenloop lopen. De dag dat de Marikenloop was, was het super mooi weer (zoals altijd) en moest ik dus een lange broek aan. Dat vond ik wel wat minder. Maar goed ik mag niet klagen.
 photo IMG_8516_zps3zy8ldsj.jpg
Al vroeg gingen we op pad. We gingen met de trein richting Nijmegen. Eerst naar Den Bosch, Shanice was vanuit Amsterdam naar ons toegekomen en Meike stapte al in bij haar station. In den Bosch snel koffie halen (coffeeaddicts) om vervolgens de trein naar Nijmegen te halen. Daar moesten we een plaspauze inlassen (want koffie + water = volle blaas) om vervolgens de trein naar Nijmegen park Brakkenstein te pakken, daar kwamen we Laura al tegen, die gezellig bij ons aansloot. Daarna door naar het park.

We hadden de Intersport tent snel gevonden waar een super lekkere lunch stond! Heerlijk! Toen de lunch gezakt was kregen we een warming-up van Annemerel en Laura en gingen we naar de start.
 photo IMG_8340_zps1ybuqunh.jpg
Ik had besloten om bij Meike en Shanice te blijven zodat we gezellig konden lopen en Meike konden steunen. De start verliep super snel! Wij werden ergens tussendoor gelaten en al snel liepen we dus onder de startboog door, de eerste kilometer werd er samen met de meiden gelopen maar al snel gingen de snelle ervandoor en bleven wij achter dat is niet erg.

Het zonnetje scheen volop en dat was wel nadelig want wij hadden lange broeken aan. Maar gelukkig liepen we ook gedeeltes door het Bos. Na 1 km kreeg ik al kramp in mijn zij, o shit, doorgaan Lin, ook Meike had het al vrij snel zwaar en zei nog dat ze om ging keren en terug liep. Daar wouden Shanice en ik niets van weten, kom op doorlopen! Na 2,5 km kwam er een drankenpost, Shanice en ik grepen allebei twee bekers, Meike 1. Terwijl wij een beker doorgaven aan Meike en vroegen of ze moest lopen (stug antwoordde ze nee) dronken we zelf ook uit het bekertje. Na kilometer 3,5 konden we kiezen een moeilijk route met obstakel en muziek op de makkelijke route. Aangezien het warm was en wij niet van de obstakels zijn kozen we voor de makkelijke route. Achteraf bleek de moeilijke route niet zo heel moeilijk te zijn hoor! Het was namelijk een berg waar je op moest. Dat was het! Maar goed! Wij namen geen risico’s!
 photo IMG_8441_zpssfmpgtfw.jpg
Na dit stuk werd het eigenlijk steeds makkelijker. We liepen heerlijk en we gingen steeds harder lopen! Al snel kregen we nog wat muziek van de weg en liepen we weer het park in, na een flinke sprint (ik zei nog tegen Meike dat flik je mij niet) gingen we onder de grote M door (van Marikenloop) en hadden we de finish gehaald!

Onze tijd: 54.40 Een nette tijd in de warmte al zeg ik het zelf. We ontvingen onze medaille en maakte wat selfies. Daarna gingen we terug naar de Intersporttent, daar voelde ik het, ik was het zo zat!

Niet lang daarna was ik het echt zat en gingen we weer op weg naar huis. Na een lange rit kwam ik thuis en zat vriendlief op de bank (die had de Classico Giro gerede)n. Niet veel later kwam de Sushi bezorg dienst voor de deur en aten we ons buikje rond!

Al met al was het een geslaagde en gezellige race!

Dank je wel Intersport, Asics, Annemerel en Laura, ik heb het ontzettend gezellig gehad!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.