Race: Rotterdam Ladiesrun 5km

IMG_1906-19sdfsdDe 10km van de Ladiesrun stond al een tijdje vast, maar de dinsdag voor de ladiesrun besloten we ineens om toch ook nog even een 5km te doen als warming up. Want we leven maar 1 keer. In de dagen die erna volgde vroeg ik mij af of ik nou echt wel zo slim was geweest.

Toen het dubbelen van de ladiesrun Rotterdam te spraken van durfde ik eerst niet, twee wedstrijden op 1 dag, misschien was het niet zo slim. Uiteindelijk noemde ik Saskia een Pussy en zij schreef zich in, tsja dan kan ik er ook niet meer onderuit! Uiteindelijk gingen Joyce, Mirjam, Scarlet, Deborah, Saskia en ik dubbelen. De toon was gezet, de groepsapp was er en wij waren er klaar voor.
7483eb6f-d0ba-40a1-a42c-cee65f20c72c
In alle vroegte toog ik af naar Rotterdam gelukkig waren Mirjam en Joyce zo lief om mij op te halen, het was al lekker gezellig in de auto en na een paar goede gesprekken en motiverende woorden waren we al snel bij het Zuiderpark in Rotterdam, Mirjam parkeerde vakkundig de auto en al snel waren we bij de Anita Stand. We kleedde ons om en Mirjam was aardig los gegaan bij de action. Roze hoeden, roze zonnenbrillen, waterpistolen en bubbels kwamen uit de tas zetten, daarnaast hadden we natuurlijk ook nog een aantal partypoppers bij ons en roze witte shirtjes aan dus we vielen best op in de menigte.

Voor de start moesten we nog even snel een (wild)plasje plegen maar al snel stonden we in het startvak en was het feest begonnen. We gingen al luid schreeuwend weg en we werden zelfs de zusters van Gerard Joling genoemd, jep dat waren wij.

Het water uit de waterpistolen vloog rond, het geschreeuw van hoeveel we moesten werd rondgeroepen (dames we hebben al 500 meter gehad nog maar 4,5 kilometer) er werd gezongen en een van onze favoriete zinnen werd geschreeuwd. Move your Body Not Your Boobs.

People love us or people hate us, dat was het. Volgens mij konden de meeste mensen er wel om lachen. Bij kilometer 2,5 werden er wat partypoppers omhooggeschoten want we waren op de helft!
Ladiesrun Rotterdam
Al lachend en feestend kwamen we bij het punt waar er al een klein cheering team van Anita was ontstaan, we kregen de vlaggen van Anita in ons handen geduwd en met zijn zessen liepen we verder! Twee aan twee met de vlaggen en zo vlogen we de finish over.

Het was duidelijk de Anitameisjes waren geland en dat deden we met veel geluid.
Na iets meer dan 38 minuten hadden we de finish bereikt en konden we ons klaarmaken voor het echte werk, de 10 kilometer!

XoXo

Foto’s: Sjanzarazzi – Janneke Poort fotografie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.