Race: Royal Run

Afbeeldingen39
De Royalrun, vorig jaar was ik mee en stond ik mijn vader en mijn zus aan te moedigen, dit jaar stond ik zelf aan de start.

Ik had geen enkele illusie dat dit een goede race zou worden, het lopen doe ik op dit moment niet veel en mijn trainingen gaan gewoon RUK dus ik dacht ach gewoon gezellig lopen. Maar stiekem had ik toch ook een beetje de hoop om rond de 48 minuten te komen voor 7km.

De organisatie van de Royal Run is altijd ontzettend goed! We parkeren bij Nijhof en met een bus ga je dan naar Paleis Soestdijk, lopers gaan vrij vlot het paleis in en bezoekers gaan via de officiele ingang. Na 3 minuten wandelen kom je weer gezellig bij elkaar.

Als eerste startte mijn zus, zij zou de 3.5 km lopen, na 24 minuten kwam ze binnen! Snel en soepel.

Daarna was het de beurt van vriendlief en ik die een ronde mochten gaan rennen, eigenlijk twee rondes, want het rondje was 3.5 km en wij liepen natuurlijk 7km. Het aftellen begon en mijn horloge stond nog niet aan shit!! Snel aanzetten, het ging niet soepel! oke dan maar zonder horloge!  Het startschot klonk en weg waren we.

Vriendlief rende al snel van mij weg, prima, ik doe rustig aan. Je loop door de bossen van paleis Soestdijk en dat is ontzettend mooi maar een beetje onverhard. Dat was wat lastiger. Ik was blij dat het opgegeven moment verhard werd! Dat loopt een stuk makkelijker!  We liepen voor paleis Soestdijk langs en eigenlijk liep het wel lekker!  Ik liep in een lekker tempo (niet te snel, niet te langzaam). Ik liep mijn eerste rondje van 3,5 km in een tijd van 24 minuten en 49 seconden, niet gek! Tijd voor ronde 2.

Ronde twee vond ik aanzienlijk moeilijker, misschien omdat je dan weet hoe de route loop maar echt lekker liep het niet. Toen ik bij de drinkpost aankwam denk ik dat de meneer die achter mij liep gigantische dorst had en mij een duw gaf om eerder bij de drinkpost te zijn. Ik klapte met mijn enkel in een kuil en deze klapte dubbel. Ik bleef verder gelukkig staan maar op mijn enkel staan werd een stuk lastiger. Ik gooide een appje in de familieapp wat er was gebeurd. Mijn vader (die dit keer meer was als supporter) zou bij de finish op mij wachten.

Ik nam wat te drinken aan en wandelde, wandelen deed dus zeer. Hmm!! Dit is niet goed!! Ik probeerde wat te rennen, als ik langzaam rende dan deed het zeer maar als ik (voor mijn doen dan) hard ging dan ging het wel. Dus besloot ik te doen wat je het beste kon doen. Hard gaan!
Omdat ik het tweede gedeelte aardig wat tijd had verpest door mijn enkel kwam ik rond 51 minuten en 15 seconden. En mijn gezicht sprak boekdelen.
bazu-13733804

51.15 ik wist dat ik niet in goede conditie ben, maar hier baalde ik van toen ik net mijn tijd zag. Maar goed, ik had een flinke klapper op mijn enkel gemaakt dus zo erg was het niet, maar het was toch leuk geweest als ik die 48 in beeld had gezien.

Na mijn enkel flink wat koelen is alles weer tot normaal formaat geslonken, daarnaast heb ik er geen last meer van, dus al met al is dat gelukkig met een sisser afgelopen.

En die 7km, dat was wel even een realitycheck. Ik weet dat.

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.