Race: TCS Amsterdam Marathon 8km

IMG_7520
Geheel onverwachts liep ik 20 oktober de 8 km tijdens de TCS Amsterdam marathon. Vandaag mijn raceverslag.

De dinsdag voor de marathon ontvang ik een appje van Margon (@notanotherfitgirl), ze heeft nog een startnummer over voor de 8km en of ik het gezellig vind om mee te lopen, natuurlijk vind ik dat gezellig, maar ik moet nog wel even thuis overleggen. Ik mag mee, alleen moet ik wel dinsdagavond mee naar de sportschool, prima! Geen probleem. Woensdag aan het eind van de dag heb ik mij ingeschreven en zondag kan ik op weg naar Amsterdam.
F7441C6F-A050-4454-8BFC-87CF81A4B0E4
De wekker gaat natuurlijk vroeg, ik dacht dat ik hem op 7 uur had gezet, maar als vriendlief mij om kwart over 7 wakker maak weet ik genoeg. Ik plan altijd ruim van te voren dus ik heb nog alle tijd, daarnaast heb ik mijn tas al ingepakt dus ben ik lekker vlot op weg. Ik lees een boekje in de trein en al snel ben ik bij het Olympisch Stadion. Gelukkig is Margon ook een vroege vogel en is zij er ook al, al snel zijn we binnen bij het hoofdkantoor van Brooks, daar kletsen we even bij, maken we ons klaar voor onze 8, we zien de marathonners starten en voor we het weten is het tijd om naar ons startvak te staan. Eigenlijk gaan we heel snel van start en voor we het weten zijn we weg.

Ons doel gewoon gezellig lopen! En dat doen we ook, al merk ik dat het tempo erg lekker ligt, het ligt rond de  7 minuten en we kunnen nog makkelijk kletsen en dat doen we ook. Af en toe vraag ik Margon hoe het gaat en verder hebben we het over ditjes en datjes. Het is echt heel grappig, ik spreek Margon iedere dag via DirectMessage of instagram en we hebben elkaar pas 2 keer gezien maar het voelt super vertrouwt en dat is echt heel mooi.

De kilometers vliegen voorbij en voor ik het weet zitten we op kilometer 4, nu kunnen we aftellen, Margon kan makkelijk meekomen maar haar hartslag is wel hoog, ik merk dat die van mij ook aan de hoge kant is, dus als we bij het water punt komen besluiten we een stukje te lopen. Margon heeft al snel haar water op, ik drink zoals mijn tempo meestal ik (behalve vandaag) langzaam. Ik besluit mijn water weg te gooien en we knallen door.

Als we in ons laatste kilometer zitten durf ik het langzaam te zeggen: Margon, we gaan het binnen een uur fiksen. Eerst is er voor ons beide een beetje ongeloof, want we hebben zo lekker gelopen en eigenlijk totaal geen gekkigheid uitgehaald. Wel zijn we vanaf kilometer 6 wat stiller maar we praten nog wel steeds, alleen niet meer voluit.
IMG_7505
We knallen het stadion in, dit is altijd zo een kippenvel momentje! We gaan zelfs nog wat harder en we komen keurig binnen op een nette tijd. Terwijl Margon de collega foto’s van ons maakt zien we de eerste marathonloper binnenkomen! Wauw wat mooi! Niet snel daarna volgt Abdi en krijg ik weer kippenvel, zo mooi.
cca68a96-8111-4487-91cb-899f8c1c8708
Hierna krijgen we het koud en duik ik snel onder de douche. Ons plan was om in het Vondelpark te gaan aanmoedigen maar we hebben het zo koud en vanaf het kantoor hebben we uitzicht op de finish van de marathon, dus besluiten we binnen voor het raam te zitten in Amsterdam, we zien een aantal bekenden finishen en na een tijdje besluiten we naar huis gaan, de marathon is inmiddels als 6 uur bezig. En we zijn beide moe.

We lopen samen naar Amsterdam Zuid, Margon staat vlak bij het station geparkeerd, dus het is een gezellige afsluiter!

Het was een gezellige dag! Zeker voor de herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.