Race Urban Culture Run

IMG_5016
Enige tijd geleden hadden de Running Angels een winactie online staan voor startbewijzen voor de Urban Culture Run in Utrecht, mijn zus deed mee en won twee startbewijzen en afgelopen zondag liep ik samen met mijn zus de Urban Culture Run.

Ter gelegenheid hiervan had mijn zus twee shirts laten drukken. Hiermee werd duidelijk wie de grote zus was en wie de kleine zus was.
IMG_5019

IMG_5121
We waren lekker vroeg aanwezig en daardoor hadden we alle tijd om te starten.
We zagen de Angels vertrekken voor de 10 kilometer, zelf zouden we de 5 km lopen. en officieel zouden we starten in groep 19, maar omdat wij zo vroeg waren besloten we stiekem bij groep 16 te starten. Dus starten we een kwartiertje eerder. Even een startvakselfie en vervolgens gingen we er vandoor.

We besloten rustig te lopen, mijn zus had de dag voor de run 6 kilometer gelopen dus ze voelde haar benen we. We gingen via Centraal station de trap op naar Restaurant Bistro. Terwijl wij aan het voorbij rennen waren zaten er mensen rustig te eten, ik wenste ze een fijne maaltijd en rende ze voorbij. Op naar Tivoli.

Bij Tivoli rende we de trap op naar de hoofdzaal en buiten de hoofdzaal liepen we weer naar buiten. Van Tivoli rende we naar de Winkel van Sinkel, daar mochten we de nachtwinkel in. Via de Nachtwinkel liepen we door naar Hutspot en van Hutspot kwamen we uit bij het Neude. Daar rende we de Stayoke in waar mensen gewoon rustig aan hun ontbijtje zaten. Ja er moet ook ontbeten worden en niet iedereen is zo gek om heel vroeg in de ochtend te gaan hardlopen door de stad.

We vervolgde ons weg naar de Domtuin ik maakte een grapje tegen mijn zus dat we ook nog de Dom op moesten lopen, vond ze niet zo een leuk grapje. šŸ™‚ Hierna sjeesde we nog door het pand van in de ruimte waar je kan werken en hadden we ook nog een klein stukje van Karel de vijfde, het was heel leuk om daar doorheen te lopen, vervolgens liepen we nog door de tuinen van Karel de vijfde en daar mochten we ook nog heerlijk lopen. We eindigde dit kleine culturele stukje door het speelklok en Pierement museum, in dit museum ben ik als kind eindeloos vaak geweest, het deed mij ook goed dat de grote draaiorgel er nog steeds stond. Die staat er echt al jaren!

IMG_5124

Vrij vlot liepen we eigenlijk al weer richting het centrum waarmee we weer door Hoog Caterijne door rende. Van het nieuwe gedeelte door naar het oude gedeelte en vanaf daar pakte we nog een klein stukje moreelse park mee en vanuit daar gingen we de Moreelsebrug op. Via deze brug rende we weer richting Utrecht Centraal waar bij het stadshuis de finish was! En zo kwamen we naar iets meer dan 5 km over de finish.

IMG_5133
We waren best wel lang onderweg geweest en ik appte Deborah waar ze was. Het bleek dat de 10km ploeg nog aan het lopen was en niet heel lang na ons kwamen alle Angels ook binnen. Na wat gezellig nagekletst te hebben en wat bij komen in het zonnetje ging iedereen zijn eigen weg weer.

Op naar de volgende (fun)run.

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.