Raceverslag: Amsterdam Marathon de 8 km

Afbeeldingen43
Amsterdam Marathon, ik heb en haat-liefde verhouding met deze race. Ik haat de Amsterdam marathon omdat die halve marathon heel erg lang was, maar ik hou van Amsterdam omdat het op zich ook wel weer een hele leuke drukke loop is. Dus toen het plan was om een korte afstand te lopen tijdens de marathon bedacht ik mijn geen moment en schreef ik mij in.

Afgelopen zondag was het zo ver, we gingen al super vroeg naar Amsterdam en na flink wat gemopper kwamen we aan op de plek van bestemming. Het was zo druk en ik merk dat ik daar niet goed tegen kan. Maar goed. We waren er.

Daarna werd het nog een klein sprintje naar het startvak en al snel gingen we er vandoor.

Nog voor de loop had Nicole besloten om bij mij te blijven. De eerste kilometer moest ik rustig starten van haar. Ik moest deze zo rond de 7.14 lopen. Dat werd 7.02 en het is ook de enige 7 die we gezien hebben tijdens deze loop. Het viel mij op dat er na 300 meter al mensen liepen en dan bedoel ik echt 300 meter. Rond kilometer 1,5 kwam er al een waterpost deze sloeg ik over, ik had mij ingesteld op water bij kilometerpunt 5 en daar ging ik ook voor (en ik had genoeg gedronken

Kilometer 2 ging door het Vondelpark, daar waar het vorig jaar super zwaar was, maar dit keer vloog ik er door heen. Ik genoot zichtbaar, de zon scheen het was gewoon heerlijk! Ondertussen sprak ik af en toe met Nicole die nog steeds trouw naast mij liep. Kilometer 2 volbrachten we in 6.59.

Eigenlijk bleef het soepel gaan en zelfs stabiel, ik had iets moeite met ademhalen en ja mijn hartslag was hoog maar het was zoo leuk! Ik genoot zichtbaar, daarnaast hadden we een steady pace want ook mijn derde kilometer was 6.59.

Bij kilometer 4 kwamen we de Running Junkies tegen en banana eve. Altijd een leuk moment! Ik schreewde naar Nydia en Eva schreeuwde naar mij, ik zwaaide en had het ontzettend naar mijn zin! Eigenlijk wou ik dat dit nooit zou eindigen! Door de aanmoedigng ging ik ook best wel snel want kilometer 4 volbracht ik in 6.52.

Bij kilometer 5 kreeg Nicole de speed erin, ze had een snel nummer op, maar ik kon eigenlijk heel makkelijk meekomen. Boven ons stond een brandweer kraan met brandweermannen en die zeiden dat wij de helden waren. Nou ze zouden in de middag nog een zware klus krijgen, We deden over deze kilometer ook 6.41.

Ik was verbaasd om mijn eigen snelheid! Dit was niet iets voor mij! Ik ben nooit echt snel. Ik ben altijd het 7 minuten meisje! Maar zelfs kilometer6 waarin we drinken kregen en daardoor een klein beetje moesten lopen ging snel! Want over deze kilometer deden we 6.51! En daarbij liepen we zelfs!

Kilometer 7 ging op het feit na dat ik wat moeite met ademhalen had eigenlijk ook heel goed, het zonnetje scheen heerlijk en als we in de schaduw liepen was het ook heerlijk! Tuurlijk het was wel warm in het zonnetje maar ik had niets te klage ndeze kilometer liepen we dan ook in 6.50.

En toen brak de laatste kilometer aan! Steeds riep Nicole: Lin Rustig, Lin Rustig. Ik kon mij wel rustig houden maar ik was enthousiast! Ik had zo genoten van deze loop en toen kwam het bordje nog 500 meter. Het bord waar ik vorig jaar niet meer om kon lachen waarbij ik dacht jeetje nog 500 meter! Maar dit jaar dacht ik dat niet ik dacht nu al? Ik vond het zo leuk! Ik kon zelfs nog flink aanzetten (want nu mag dat van Nicole). Ik knal het stadion in kan er zelfs nog echt hardlopen tijdens het halve rondje door het stadion! Wauw dit is echt fantastisch! Met een hele grote lach kom ik over de finish en mijn tijd daar ben ik zeker te spreken over! Ik kom namelijk over de finish in een tijd van 54.18 en voel mij nog redelijk fris. Dat is ook te zien in mijn kilometers want mijn laatse kilometer is mijn snelste namelijk 6.17.

Ik ben ontzettend blij als ik over de finish ben, ik had dit zeker niet verwacht na mijn vakantie en ik ben klaar voor nieuwe uitdagingen!

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.