Raceverslag: StartbaanRun

C5716C21-D8CD-4EC9-BAF5-3FBE84BDC256
Zondag 5 november was de StartbaanRun bij vliegbasis Soesterberg en via mijn crossfitbox hadden vriendlief en ik een startbewijs gekregen. Vandaag mijn raceverslag.

De StartbaanRun begon in de middag, rond half 1 was de start dat betekende dat we rustig aan konden doen.
We besloten ons gelijk helemaal om te kleden, via de crossfit hadden we shirts gekregen dus deden we die aan, we pakte onze laatste spullen en gingen op weg naar Soesterberg. Mijn schoonouders gingen dit keer mee.
De rit naar Soesterberg verliep voorspoedig en al vrij vlot hadden we onze startnummers, opspelden en gaan.

Er scheen een waterig zonnetje en terwijl wij nog lekker aan het kletsen waren ging ineens het startschot. En weg waren we.

De eerste kilometer ging eigenlijk wel super lekker! Het zonnetje scheen en eigenlijk had ik het best wel warm! Ik had een lange tight aan met een t-shirt maar mijn benen voelde warm. Ik mocht zeker niet klagen. Ik draaide de baan op met een snelheid van 06.08. Iedereen weet dat dat veel te snel is. Toch was het wel goed vol te houden.

Twee kilometer liep je over een lang recht stuk, maar je kan er wel lekker tempo opbouwen, ik daarintegen bouwde mijn snelheid af en liep mijn tweede kilometer in 6.17.

Kilometer drie liep je langs het militair museum, wat een heel grappig gezicht was allemaal kinderen voor het raam en als je in de lucht keek zag je een gigantische bui aankomen. Dat moest ik nog wel redden dacht ik! Ik liep kilometer 3 in een tijd van 6.20.

Die bui…die kwam sneller dan gedacht want tijdens kilometer 4 begon het te waaien en te hagelen, ik had vollop op de wind in mijn gezicht dus de hagel kwam ook in mijn gezicht! Dit was niet grappig, voorover buigen sneller lopen, ik kon het gewoon niet. De wind was super zwaar. Kilometer 4 duurde dan dan ook best wel lang, ik deed daar namelijk 6.49 over.

En toen kwam het zwaarste stuk. Je kent het wel als je heel veel wind in je gezicht krijgt dat je wat moeite heb met ademen. tel daarbij een snelle start op, de hagel en de regen en ik gooide mijn complete ontbijt op de landingsbaan! Ik ben de eerste niet piloot (denk ik) die op de landingsbaan even over moest geven. Toch weer een bucketlist dingetje ;). Mijn laatste kilometer was daardoor gelijk de langzaamste maar het kan ook komen doordat het inmiddels zo hard regende en ik compleet doorweekt was. Ik weet niet wat het was. maar in ieder geval deed ik over de laatste kilometer 7.01 minuten.

Zeiknat kwam ik over de finish in 32.54. Iets waar ik best tevreden over ben. Wind tegen, hagel en spugen en dan toch nog een redelijke tijd neerzetten. We gingen vrij vlot naar binnen om te wachten tot deze hoosbui over zou zijn (wat best nog wel een tijdje duurde). Ijskoud maar tevreden ging ik naar huis. Voorlopig was dit mijn laatste wedstrijd.

XoXo

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.