Recept: Geroerbakte broccoli met oesterzwammen

IMG_7576
Zoals ik wel eens eerder heb gezegd ben ik gek op makkelijk eten, eten wat gezond is en wat je makkelijk klaar maakt. Een van deze gerechten is Geroerbakte broccoli met Oesterzwammen. Het is vullend en snel klaar!

Dit gerecht is in ongeveer 30 minuten klaar en dat is inclusief al het snijwerk! Het is vegetarisch. En het is gewoon heel lekker

Wat heb je nodig:
Water
125 gram (pandan)rijst
3 bosuitjes
300 gram broccolli
150 gram oesterzwammen
Kokosolie
Sojasaus
150 gram gezouten cashewnoten

Hoe maak je het?
Het maken is heel simpel, als eerste kook je water en voeg je daar de rijst aan toe, dit kook je in ongeveer 10 minuten gaar (let natuurlijk wel op de verpakking). Snij de bosuitjes in stukken, niet te fijn maar ook niet van die gigantische stukken. Verdeel de broccoli in kleine roosjes want deze ga je wokken zometeen. En snij de oesterzwammen in stukken, als het grote oesterzwammen zijn snij ik ze meestal in drie stukken, zijn het kleinere oesterzwammen dan snij ik ze in het midden.
Verwarm de olijfolie in een wok gooi de broccoli in de wok en wok eerst deze, daarna gooi je de bosui erin en dit wok je dus samen met de broccoli. Daarna gooi je de oesterzwammen erbij en dit wok je ongeveer in 5 minuten.
Gooi de sojasaus erbij, dit mag een flinke scheut zijn.
Inmiddels zal de rijst klaar zijn, giet deze af en gooi de rijst bij het mengsel in de wok. Schep de rijst erbij om.
Als laatste gooi je er een zakje cashewnoten in. Ik vind het persoonlijk lekker als deze ook wat verwarmd zijn, maar als je dit niet lekker vind, hoef het natuurlijk niet!
Schep het eten op het bord en geniet ervan!

Eet smakelijk

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.