Rennen met Abdi Nageeye

5a744e14-d78e-4380-8da7-90f9a1d877c5
Enige tijd gelden kwam het boek Abdi Nageeye: een atleet zonder grenzen uit. Het boek over Abdi Nageeye, je weet wel die Nederlandse Recordhouder op de marathon. En ik ging een rondje met hem rennen.

6 dagen na mijn halve marathon (en Abdi zijn hele marathon) was er een meet en greet met Abdi bij Runners World Utrecht! Toen ik het zag op facebook schreef ik mij gelijk in! Want hier moest ik bij zijn! Mijn zus besloot ook mee te gaan en niet veel later besloot Joyce ook mee te gaan.

Op zaterdag 13 april kwam Joyce naar Houten, na een kopje koffie kwam mijn zus en al snel zaten we gezellig in de auto op weg naar Stadion Galgenwaard, want daar zit de Runners World. Eenmaal aangekomen was het een gezellige bedoeling want er waren een heleboel bekenden, ook Scarlet sloot zich aan bij ons groepje.
Eerst kwam er een interview met Abdi, over onder andere de marathon en zijn foundation.
Ben je benieuwd naar het interview? Sportrusten heeft het opgenomen en hier kan je de podcast terug luisteren.
12E29AA2-7362-4C82-B6C5-0BB77DC84790
Daarna was het tijd om te gaan rennen, Abdi zei dat die nog spierpijn had, gelukkig dacht ik nog! Maar met een flink tempo gingen ze er vandoor, ja dit was uitlopen voor Abdi. Mijn zus kreeg naar 500 meter last van haar kuiten dus die riep al snel ik ga terug. Ik besloot door te bijten. Joyce en een trainer van Runner’s World Utrecht bleven bij mij en met een redelijk hoog tempo liep ik door, eigenlijk ging het best wel lekker.

Halverwege werd de snelle groep terug geroepen om mij op te halen. En zo liep ik ineens naast Abdi! Dat was een partijtje cool! En wat is die aardig! even vragen hoe mijn halve marathon ging en alles, ik had wat moeite met terug praten maar het ging redelijk. Na een kleine conversatie liet ik mij weer terugzakken, naast de trainer bleef er nog een man en vrouw (op fiets) bij mij hangen. Doordat we wat rustiger liepen kon ik makkelijker praten.
accf0da2-4b24-4a19-a749-bc5d92d101a9
Na een rondje van iets meer dan 5 km (5,2 om precies te zijn). Kwamen we weer aan bij Runners World.
Hier nam Abdi uitgebreid de tijd om iedereen die het boek had van een handtekening te voorzien en een foto met iedereen.
IMG_2914Foto:  Janneke Poort fotografie

Vol met verhalen gingen we weer naar huis en hadden we een ontzettend toffe dag gehad.

XoXo

Foto:  Janneke Poort fotografie

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.