Rotterdam Marathon weekend: Zondag Raceday

 photo Pictures17_zpsvcz7pfqs.jpg
Om 7 uur gaat mijn wekker. Beyonce Who Run the world schalt uit mijn wekker. Het is raceday!

Vriendlief blijft thuis, hij is niet lekker. Mijn moeder belt mijn op mijn mobiel. Mijn vader is ook ziek, die gaat ook niet mee. Gelukkig gaan mijn zus en moeder wel mee en dus wordt het een meidenochtend.

Om kwart voor 8 heb ik bij mijn zus afgesproken, ik eet daarvoor met veel moeite twee bolletjes op. Ik app mijn vriendin/trainster of ze mij toch wil hazen. De zenuwen zijn te groot. Mijn moeder komt aanrijden en mijn zusje en ik stappen in. Ik stap achterin en als ik de achterdeur open doe staat een kleine haarbal mij al enthousiast toe te zwaaien, de pup van mijn ouders gaat ook mee (en die krijg de dag van de leven want die is gek op hardloopschoenen).

We zetten de auto in de P&R bij Gouda neer en gaan verder met de trein. Om 9.15 komen we aan en app ik M. ze belt al snel en staat dus achter mij, ja zoiets heb ik altijd. Snel nummer opspelden en even naar de Dixie rij, dat duurde een kleine 10 minuten. We zouden starten in startwave 3, maar ik dook bij startwave 2 naar binnen. Oeps….nou ja, maak niet uit. De eerste wave startte al en na een aantal minuten mochten wij.

Niet snel starten, dat ging goed. Mijn eerste kilometer liep ik met een tempo van 7.10 per kilometer. Hoop dat ik het volhou, ondertussen bleef M. maar op mij in praten dat het goed ging en dat het lekker ging. De tweede kilometer liep ik zelfs sneller namelijk met 6.59 per kilometer, dit ging lekker. Ik zat helemaal in mijn eigen wereld en dat was te merken kilometer 3 ging voorbij in 7.07 en 4 in 6.51. Ja een stabiel tempo heb ik niet. We liepen heerlijk lang de Kralingenplas wat een mooie route is dit! Ik als niet Rotterdammer ben jaloers op alle Rotterdammers die in dit gebied kunnen lopen (zonder een wereldreis te maken).

Ik werd moe en dat was te zien aan mijn tempo, ik moest af en toe vaart minderen omdat het eventjes niet zo snel ging, kilometer 5 ging voorbij in een 7.29 minuten. Stiekem was ik aan het kijken voor een drankenpost maar die kon ik nog niet vinden, in kilometer 6 was de drankenpost ik liep door en M. pakte wat drinken, ondertussen leerde ze mij drinken uit een beker (waarbij ik extra vocht mijn neus in kwam). Ik liep deze kilometer in 7.11.

Alsof ik nieuwe energie had gevonden ging het weer, wat was dit leuk!! Ik genoot van alles en iedereen en dat was te merken in kilometer 7 want ik liep mijn snelste kilometer namelijk 6.39, WoW zo snel was ik eigenlijk nog nooit geweest! Tot dat punt had ik eigenlijk ook nog niet door dat ik ย al bij kilometer 7 was!

Bij kilometer 8 kreeg ik het zwaar langzaam kwamen de steken in mijn zij ik probeerde ze weg te ademen en spande mijn core aan, maar toch gingen de steken niet weg. Ik gaf niet op kilometer 8 deed ik 7.49 over. Kilometer 9 kwam en ik kon echt niet meer. Ik moest een stukje lopen! Ik liep een beetje en rende een beetje ineens kwam er een meisje met blonde krullen voorbij die omkeek. Ik keek de aan ik kende haar! Het was Laura! Laura kwam teruglopen gaf mij een knuffel en kletste even en ging er weer vandoor! Doei Bikkel! Kilometer 9 was ook mijn langzaamste kilometer 8.27 deed ik erover. Maar ik moest door!

De laatste kilometer kwam in zicht en we liepen door ondertussen zei M. dat er een PR in de 10km in zat als ik iets bij zou zetten. Het hoefde niet veel te zijn maar het kon ik liep die kilometer in 7.18. De PR was binnen.

De laatste 0,55 meter was zwaar zeker omdat het volgens mijn horloge (en volgens vele anderen) niet helemaal klopte mijn horloge gaf namelijk een 0,79 aan. Ik kon niet meer ik was kapot! Toch deed ik de laatste meters in een tempo van 6.38 toch nog snel! En gelukkig was daar de finish!!

Na de finish ontving ik mijn medaille en liepen we verder naar mijn moeder en zus. Toen wij die gevonden hadden trok ik een vestje aan en gingen we weer op weg naar het station, vervolgens terug naar de auto in Gouda waar de pup van mijn ouders gelijk in slaap viel. Ik kon niet laten om een foto te maken, want wie had er hier nou een wedstrijd gelopen?!?!

 photo IMG_2557_zpsjluq8ygt.jpg

Toen ik eindelijk thuis was maakte mijn vriend nog een extra broodje klaar die ik op at gevolg door een lange warme douche! Na de douche plofte ik op de bank en viel ik voor twee uur in slaap, na die twee uur gingen we weer naar mijn ouders waar ik twee borden met Bami weg at (en ik hou niet eens van Bami).
Nadat gingen we weer naar huis en plofte ik in bed.

Rotterdam je was geweldig! Misschien tot volgend jaar! Maar nu eerst de focus op andere doelen ๐Ÿ™‚

XoXo

 

11 thoughts on “Rotterdam Marathon weekend: Zondag Raceday

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.