Running: Wat deed ik en wat wil ik

IMG_5954_zpshdxdcael
Terwijl ik een partij aan het zelfreflecteren ben op de Balineese stranden ben ik ook aan het kijken wat ik in 2017 heb bereikr met hardlopen en wat ik wil bereiken in 2018

Het begin van 2017 ging echt geweldig! Ik trainde keihard. In december kreeg ik namelijk de uitnodiging om met Anita Active de 10 mijl van Antwerpen te lopen en daar was mijn doel! Ik wou een PR lopen op de 10 mijl! En niet alleen op de 10 mijl! ook op de 5, de 10 en het liefst ook nog de halve marathon! Dus ik ging trainen.

Onderweg naar die 10 mijl haalde ik inderdaad een PR op de 5 dankzij Andrea en dankzij vriendlief, ik haalde een PR op de 10 dankzij Joyce en Irene en ik haalde een pr op de 10 mijl, dankzij Meike en Nicole. En toen was de koek op. Ik werd overspannen (of eigenlijk ik was het al).

Ik trainde het afgelopen half jaar aanzienlijk minder en koos voor rust, want rust had ik nodig. En die halve marathon die kwam er niet. Ik liep/loop nog een paar 5 of 10 kilometer wedstrijdjes maar verder het op.  En natuurlijk baalde ik daar van! Ik had graag de halve marathon willen lopen en een PR lopen en ik zou het lichamelijk ook best kunnen maar ik kan het gewoon even niet.

Tijdens de Ladiesrun van Leiden heb ik weer eens ontzettend lekker gelopen en dat gevoel wil ik weer! Ik wil niet als een gek trainen om vervolgens in een zwart gat te vallen, ik wil gewoon rustig trainen en het geleidelijk opbouwen dat wil ik! Maar ik ben zelf niet van het geleidelijke! Ik ben zo een idioot die als een gek gaat trainen en als ik in 2018 een halve marathon wil gaan lopen, kan ik het niet alleen, want als ik helemaal terug kijk naar de halve marathon van 2016 was ik niet goed getraind en was het eigenlijk niet verstandig om te gaan lopen en ik wil niet weer 3 uur over die 21 kilometer doen.

Tijd voor de plannen van 2017/2018. Wat wil ik en hoe wil ik het gaan doen?
Ik heb 1 helder doel voor ogen, de halve marathon! Het liefst in het voorjaar ik wil het gaan doen! Stiekem heb ik al een idee, maar ik weet niet of die haalbaar is. Daarnaast heb ik 1 wedstrijd die ik wil gaan lopen, de kwart marathon van Egmond. Ik ben geen zomer renner en weet niet of ik een winter renner ben, maar ik wil die gewoon doen! Echte bikkels doen de halve, ik doe een kwart! Na de vakantie ga ik mij gelijk inschrijven, om niet als een idioot van start te gaan ga ik het nog serieuzer aanpakken. Ik heb namelijk een echt trainingsschema en die start zodra ik uit de zon kom! Oke, ik mag eerst nog bijkomen van mijn jetlag.

Natuurlijk is tijdens de vakantie mijn voeding wat minder geworden. Bali heeft gelukkig veel lekkere en gezonde voeding, maar mijn My fitnesspal account is angstvallig dichtgebleven, ook dat is na de vakantie over! Ik ga weer invoeren en hoewel ik dat haat is het gewoon goed om te weten waar we aan toen zijn.

Een helder plan wat ik met veel plezier tegemoet gaat! Ik wil dit jaar alles doen maar zonder de overspannen Linda te worden!

Wat zijn jouw hardloopdoelen?

XoXo

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.